9. marraskuuta 2012

Oodi makkaralle

Viikon ruokalistaa suunnitellessa löysin Kotilieden suuresta keittokirjasta varsin mielenkiintoisen (ja omituisen) makkararuoan. Vai miltä kuulostaa ruistaikinaan kääritty sienimuhennos ja lenkkimakkara? Mun mielestä aika herkulliselta arkiruoalta. Taikinaan käärittyjä lihoja on tullut tehtyä ennenkin, mutta koskaan ei oo käynyt mielessäkään vaihtaa lihaa makkaraan. Ja pakkohan tätä ruokaa oli heti testata, ettei vaan pääse ohje unohtumaan. Ruistaikinan olisi ihan hyvin voinut tehdä itsekin, mutta mua laiskotti niin paljon, että tyydyin pakastetaikinaan. Ruoka oli hyvää, mutta tosiaankin hieman omituista. Ajatus vaatinee totuttelua...

Taikinoitu lenkki
(4-6ann., 2 kääröä)

1pkt (500g) valmista ruistaikinaa (muista ottaa ajoissa sulamaan!)
Täyte:
1 suuri sipuli
1l tuoreita sieniä maun mukaan (laitoin herkkusieniä)
1rkl öljyä tai nokare voita
1tlk(120g) ranskankermaa
hienonnettua tuoretta basilikaa ja/tai persiljaa (laitoin kuivattua persiljaa)
pieni hyppysellinen suolaa ja pippuria
1 (kevyt)lenkkimakkara
Voiteluun:
kananmunaa
Pinnalle:
seesaminsiemeniä

  Tee ensin täyte. Kuori ja hienonna sipuli. Puhdista ja paloittele sienet. Kuumenna rasva pannussa ja lisää sipuli sekä sienet. Paista niitä koko ajan sekoitellen, kunnes sipuli on kuullottunut ja sienistä irronnut neste on haihtunut. Mausta sienet pienellä ripauksella suolaa. Lisää ranskankerma ja hauduta seosta muutama minuutti. Mausta seos hienonnetuilla pippurilla sekä yrteillä ja anna sen jäähtyä.
  Kuori lenkkimakkara ja tee niihin terävällä veitsellä muutama syvä viilto. Kauli sulaneet taikinapalat suorakaiteen muotoisiksi levyiksi. Ota reunoista taikinapyörällä nauhoja koristelua varten.
  Levitä sieni-sipuliseosta levyjen keskelle ja nosta lenkinpuolikkaat päälle. Painele viiltoihin täytettä ja levitä loput täytteestä lenkinpuolikkaiden päälle. Kääri taikinalevyt makkaran ja täytteen ympärille niin, että saumakohta jää alle. Voitele kääröt. Kiinnitä koristeet ja voitele nekin.
  Paista kääröjä 200-asteen uuninlämmössä noin 25 minuuttia, kunnes pinta on ruskea ja rapea. Tarjoa raikkaan salaatin ja perunamuusin kanssa.



Nyt täytyisi vielä jaksaa raahautua kauppaan ja väsäillä jonkinmoinen voileipäkakun tapainen huomista varten. Blaah.

2 kommenttia:

  1. Ihanaa, mua nauratti tämä :D "Makkara Wellington"? Vois joskus itsekin kokeilla!

    VastaaPoista
  2. Aivan, Makkara Wellington :DDD Miten minä tuota hoksannut :D Tuo oli aivan loisto nimitys, kiitos!

    VastaaPoista