16. joulukuuta 2012

Mäkin haluun wokkitähdex

Kerrankin sain istua suht' valmiiseen ruokapöytään, kun mies hoiti kokkailupuolen. Ihan kivaa vaihtelua, vaikka tunnenkin oloni aika orvoksi istuessani vieressä ja katsoessani toisten touhuha. Ruoaksi saatiin kanaa melko kiinalaisittain. Ruoka oli ihan jees, tosin mausteita voisi lisäillä reilumminkin!

Kanaa melko kiinalaisittain

520g marinoimattomia broilerisuikaleita
Marinadi:
6rkl soijaa
6rkl punaviiniä
2rkl ruokokidesokeria
reilu 3tl valkosipulimurskaa
1tl setsuaninpippuria
2tl chiliöljyä
2tl kiinalaista mausteseosta
3rkl maizenaa
Lisäksi:
pala purjoa
150g tuoreita sokeriherneitä
1 iso porkkana
1tlk herkkusieniä
2 sipulia
Kastike kasviksille:
4rkl soijaa
4rkl punaviiniä
1,5rkl tummaa sokeria
2tl valkosipulimurskaa
0,5tl setsuaninpippuria
1,5tl chiliöljyä
1,5tl kiinalaista mausteseosta
2rkl maizenaa
Paistamiseen:
maapähkinäöljyä

  Tee ensin marinadi sekoittamalla marinadin ainekset keskenään. Kaada marinadi broilerisuikaleiden joukkoon. Halutessasi voit leikata broilerisuikaleet pienemmiksi. Anna maustua ainakin 30 minuuttia.
  Viipaloi purjo sekä sipuli ja leikkaa porkkana ohuiksi tikuiksi. Leikkaa sokeriherneistä ruodit pois ja huuhtaise. Sekoita kasviksille tulevan kastikkeen ainekset keskenään.
  Kuumenna vokkipannussa tilkka öljyä ja ruskista broilerisuikaleet nopeasti. Pannu saa olla todella kuuma. Kaada broilerit lautaselle odottamaan.
  Kuumenna vokkipannussa tilkka öljyä ja lisää kasvikset. Kaada kasvisten kastike vokkiin ja sekoittele. Halutessasi voit lorauttaa vokkiin vielä tilkan soijaa ja viiniä. Kypsennä kasviksia muutama minuutti ja lisää broilerit. Sekoittele ja anna kypsyä vielä muutama minuutti tai kunnes broilerit ovat kypsiä. Kasvikset saa jäädä rapsakoiksi. Tarjoa riisin kera.

3 kommenttia:

  1. hei hyvä että tää versio on nyt in teh internets niin voin kokeilla. jos vaan pyytäis jonkun juomaan sit ne loput 71cl punkkua :D tai tekis ihan tosi paljon kiinalaiskastiketta.

    VastaaPoista
  2. Mä luulen, että tuo sun veljes vois olla vapaaehtoinen sen lopun punkun tuhoamisessa. Tai sitten tuut hakemaan meiltä sen muutaman lusikallisen :D

    VastaaPoista