10. joulukuuta 2012

Sieni sieni sieni

Innostuin (harmikseni) testaamaan tänään Yhteishyvästä aikaa sitten poimimaani sienilasagnen ohjetta. Tällaisenaan ei mulle oikein kolahtanut, mutta tottahan joku saattaa tästä tykätäkin. Pienellä tuunauksella olisi varmaan parempaa! Se mikä ei mulle iskenyt, oli tuo tomaattimurskan kirpeys. Mutta en kyllä tykkää tomaattimurskasta muutenkaan. Vaikka laitoin sokeria hieman enemmän, niin ei auttanut. Lisäksi kannattaa tehdä vain pari kerrosta ja laittaa kunnolla kastiketta lasagnelevyjen väliin. Kastikkeeseen voisi ehkä lisätä hieman vettä tai kermaa.

Mun lasagnelle kävi muutenkin hieman köppääsesti, kun jätin ruoan uuniin ja painuin vinttiin valmistelemaan neidin huoneen maalausta. Alas tullessa uunissa nökötti hyvin tummunut lasagne :D Päällimmäinen levy oli varsin rapsakka ja toinen aavistuksen raaka. Pohjalla oli sentään ihan syömäkelpoista tavaraa. Ei siis ihan mennyt nappiin :D Mutta tuossa kuitenkin ohje, jos joku haluaa testata.

Simppeli sienilasagne

150-200g lasagnelevyjä
Kastike:
2 sipulia
5 valkosipulinkynttä
200-250g  tuoreita siitakesieniä tai säilöttyjä sekasieniä
400g tomaattimurskaa
70g tomaattipyreetä
0,5-1tl ruokokidesokeria
1tl paprikajauhetta
1tl  suolaa
mustapippurirouhetta
1dl kermaa
150g  fetaa
Päälle:
1,5dl juustoraastetta
1dl kermaa

   Kuullota kuorittu ja pienitty sipuli ja valkosipulinkynnet öljyssä pannulla. Pieni sienet ja lisää ne pannulle. Pane sekaan puolet kermasta, tomaattimurska ja -pyree ja mausteet. Keitä hiljalleen 10 minuutin ajan.   
  Hienonna fetajuusto.Kokoa lasagne. Peitä voidellun vuoan pohja lasagnelevyillä, levitä päälle kerros tomaattista sienikastiketta ja sen päälle kerros fetajuustoa ja sen päälle taas kerros lasagnelevyjä, niin että viimeisenä kerroksena on lasagnea. Levitä päälle vielä juustoraaste ja kaada päälle loppu kerma. Kypsennä 200 asteessa noin 60 minuuttin ajan. Anna lasagnen vetäytyä hetken uunista ottamisen jälkeen ennen tajoilua.


Jälkiruoka sentään oli ihanaa :) Nimittäin Jemiinan leipoma mokkapalamuffinssi kahvin kera nautittuna. Kävin eilen viemässä Jemiinalle pienen joululahjan ja samalla sain maistella ihania leipomuksia! Nam!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti