13. joulukuuta 2012

Viskiä jaaritellen

Tajusin eilen, etten oo tälle joulua leiponut vielä yhtään kahvikakkua. Omituista! Huomenna täytyisi urakoida joitain leivonnaisia neidin koulun myyjäisiin ja sopivia ohjeita etsiessäni törmäsin kauan sitten Pirkasta kopsattuun skottilaisen viskikakun ohjeeseen. Jos kakussa on suklaata, kahvia ja viskiä, niin se ei voi olla pahaa! Ja kun ainekset löytyi kotoa, niin pakkohan sellainen oli pyöräyttää. Ihan vaan aikansa kuluksi. Koska viski laitetaan kakkuun vasta kypsentämisen jälkeen, kiehautin siitä alkoholit pois. Ihan vaan siksi, että voi antaa noille pienemmillekin. Ja luulen, että tuo kakku olisi ilman viskiä oikein oivallinen suklaakakku!

Skottilainen viskikakku

200g tummaa suklaata
175g voita
2,5dl sokeria
3 kananmunaa
5dl vehnäjauhoja
2tl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta
0,5tl soodaa
2dl vahvaa kahvijuomaa
Kostutukseen:
1dl viskiä

  Sulata suklaa vesihauteessa. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita jauhot, vanilliinisokeri, leivinjauhe ja sooda keskenään. Lisää sulatettu suklaa rasvaseoksen joukkoon. Lisää kahvi ja jauhoseos vuorotellen taikinaan.
  Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin 55 minuuttia. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Pese kakkuvuoka ja siirrä kakku takaisin vuokaan. Kostuta kakku viskillä ja anna maustua 1 - 2 vuorokautta jääkaapissa. Kakku säilyy mehevänä useita päiviä.


Kuvan nappasin ennen viskiä, mutta tuskin tuo tuosta kaunistuu muhiessaan.

3 kommenttia:

  1. Juuri selailin vanhoja Maku-lehtiä ja näin Skottilaisen viskikakun ohjeen, ja muistin, että tämäkin on sillä kuuluisan pitkällä kokeilulistallani..:P

    VastaaPoista
  2. Ihanan makuinen kakku! Viski ja suklaa on pettämätön yhdistelmä. Täytyykin joulun jälkeen leipoa joku tällainen kakku, kun useampi viskipullo löytyy leivontaa varten. Mies on saanut lahjaksi useamman pullon Hankey Bannisteria, eikä tykkää sen mausta. Kelpaa vain tietyn merkkiset viskit. No, onneksi minulle kelpaa leivontaan ja Irish Coffeehen.;)

    VastaaPoista
  3. Niin viski kuin rommikin ovat oikein loistavia kakuissa. Oluita tietenkään unohtamatta :)

    Mä joudun aina kysymään mieheltä, että mistä viskipullosta voi ottaa leivontaa varten. Itsekseni en uskaltaisi noille pulloille mennä :) Saattaisi tulla aika monen päivän mykkäkoulu, jos miehen lemppariviskit päätyisi kakkuihin.

    VastaaPoista