4. tammikuuta 2013

Little Red Rooster

Aloitetaas tämä viikonloppu hyvän ja helpon ruoan parissa. Ainekset eivät ole kovin kummoiset, mutta yhdessä näistä tuli oikein kelpo sapuska. Ohje tähän herkkuun löytyi Valintatalon sivuilta. Muuten tein aikalailla ohjeen mukaan, mutta broilerit ruskistin ensin pannulla ja laitoin sitten pataan. Keittiön pöydällä kököttänyt timjami oli niin surkean näköinen, että tyydyin tällä kertaa kuivattuun timjamiin. Ruoan lisäksi keitin vielä riisiä, kun juureslisuke ei tuntunut riittävältä meidän sakille. Ilmeisesti mun juureskuutiot oli aivan liian suuria, sillä tunti uunissa ei kuutioita juuri pehmentänyt. Kun kerran jäivät turhan koviksi mun makuun, paistoin kuutioita vielä hyvän tovin pannulla.

Viinikukko

3-4 marinoitua broilerin koipireittä
rouhittua mustapippuria
3rkl öljyä ja voita
0,5prk (340/190g) hillosipuleita
5dl punaviiniä
1 ruukku timjamia
1 kanaliemikuutio
2rkl tummaa suurusta
Pinnalle:
timjamia tai persiljaa
Tarjoiluun:
3 porkkanaa
2 naurista tai pieni lanttu
1 palsternakka
1 rkl öljyä
2 rkl tummaa siirappia
suolaa
pippuria

   Poista nahka koipireisistä ja leikkaa ne kahteen osaan nivelen kohdalta. Hiero rouhittu mustapippuri pintaan. Kuumenna öljy padassa ja ruskista broileripalat. Lisää valutetut hillosipulit ja viini, johon tumma suurus on sekoitettu. Pane timjaminvarret ja kansi päälle. Jätä muutama tuore timjaminoksa koristeluun. Kypsennä uunissa 175 asteessa tai liedellä hiljaa poristen noin 45–60 minuuttia.
  Poista timjamit ja sekoita persiljasilppu kastikkeeseen. Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa ja tilkka hillosipuleiden lientä kastikkeeseen. Kuori juurekset ja kuutioi ne. Pane kuutiot uuninkestävään vuokaan, valuta öljy päälle ja ripottele mausteet pinnalle. Sekoita hyvin. Kypsennä uunissa viinikukon ohessa tai liedellä paistinpannussa keskilämmöllä. Nauti viinikukon kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti