23. tammikuuta 2013

Smell the bacon fryin'

Tänään oli taas yksi niistä päivistä, kun oli kiva päästä helpolla ja loihtia lounaaksi jotain simppeliä, nopeaa ja hyvää. Näillä kriteereillä syntyi Pågenin reseptilappusesta kopsattu pekoninystävän oivalluspizza, hieman muuteltuna tietenkin. Leipäpohjaiset pizzat on ihan jees, jos ei jaksa vääntää pohjaa taikinasta. Aika harvoin näitä tosin tulee tehtyä. Pizzan hävikistä päätellen lopputulos oli varsin kelvollinen tai sitten kaikilla oli vaan nälkä aamupäiväisen ulkoilun jäljiltä. Alkuperäisen pekonipizzaohjeen voi käydä kurkkaamassa Pågenin sivuilta.

Pekonin ystävän oivalluspizza 

9 Pågenin kuitupalaa (tai paahtoleipää tms.)
250g paseerattua tomaattia
2-3dl juustoa
1pkt pekonia sentin parin paloiksi leikattuna
0,5 punasipulia ohuiksi viipaleiksi leikattuna
9 miniluumutomaattia puolitettuna
0,5tl kuivattua basilikaa
0,5tl kuivattua oreganoa
mustapippuria rouheena 
Lisäksi:
4dl kaalia suikaleina
1tlk ananaspaloja mehussa

  Lämmitä uunin ylälämpö 225-asteiseksi. Levitä kuitupalat pizzapohjaksi uunipellille ja levitä paseerattu tomaatti tasaisesti leipien päälle. Levitä pizzapohjalle ensin juusto, sitten pekoni, sipulit, tomaatit ja yrtit. Pyöräytä lopuksi hiukan pippuria pizzan päälle.
  Paista pizzaa 7-10 minuuttia. Pizzan paistuessa valmista salaatti. Halutessasi voit kostuttaa salaattia ananastölkin mehulla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti