3. tammikuuta 2013

Stay hungry - porkkana-tomaattisoppaa

Kaiken ylenpalttisen herkuttelun jälkeen on hyvä ottaa hieman kevyemmin. Ohje tähän aika tavalliseen keittoon löytyi jälleen kerran Yhteishyvästä. Sipulin määrän tuplasin ja chilikastiketta lorautin suht' reilusti, mutta muuten tein ohjeen mukaan. Jatkossa laittaisin soppaan enemmän sokeria tai lorauksen vaikkapa hunajaa.


Porkkana-tomaattikeitto


2 porkkanaa
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
1rkl öljyä
2tlk(à400g) kuorittuja, kokonaisia säilyketomaatteja
4dl vettä
0,5 kasvisliemikuutio
2rkl chilikastiketta
2tl basilikaa
1tl sokeria
0,5tl suolaa
Lisäksi:
3 paahtoleipäviipaletta
1rkl öljyä
0,5tl yrttisekoitusta

  Kuori ja paloittele porkkanat. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota kattilassa ensin sipuleita muutaman minuutin. Lisää porkkanapalat ja sekoittele hetken aikaa. Lisää loput aineet. Anna keiton kiehua miedolla lämmöllä kannen alla noin 30 minuuttia.
  Soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi. Leikkaa paahtoleivistä halutessasi reunat pois ja leikkaa leivät kuutioiksi. Paahda leipäkuutioita öljyssä pannulla, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Mausta yrttisekoituksella. Tarjoile paahdettuja leipäkuutioita kuuman sosekeiton kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti