12. tammikuuta 2013

The Mexican Connection

Viikon ruokalista eli taas hieman, kun eilen tuhottiin viikolla jääneitä ruoantähteitä. Tälle päivää suunniteltu ankka siirtyy hamaan tulevaisuuteen. Sen sijaan ruoaksi oli eiliselle suunniteltua tortillalasagnea. Ohjeen kirjoitellut mappeihini Pirkasta, mutta muuttelin sitä hieman. Eihän tälläistä ruokaa voi tehdä ilman valkosipulia, joten silppusin sekaan muutaman kynnen. Tavallisten kidneypapujen sijaan laitoin kaapista löytyneet, chilikastikkeessa uiskennelleet kidneypavut ja käytin pavut liemineen. Näin kastikkeesta tuli enemmän... hmmm... mehevämpää?!? Ruoka itsessään on ihan ok. Ei vau, mutta syötävää. Mutta en mä tätä missään nimessä lasagneksi kutsuisi. Jos tortillalasagnea haluaa, on aikaisemmin testattu versio lähempänä oikeaa. Ohje ja kammottava kuva kyseisestä ruoasta löytyy täältä. 

Tortillalasagne

400g jauhelihaa
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1ps taco-mausteseosta
1tlk(400g) kidneypapuja (laitoin papuja chilikastikkeessa)
8 tortillaa
1tlk(n.200g) tacokastiketta
50g nachoja
150g emmental-mozzarellajuustoraastetta
Lisäksi:
guacamolea
salaattia

  Ruskista jauheliha paistokasarissa omassa rasvassaan. Sekoita joukkoon hienonnettu sipuli ja valkosipuli ja hauduta hetki. Mausta jauheliha tacomausteseoksella. Lisää vesi ja valutetut kidneypavut (laitoin chilipavut liemineen). Anna hautua noin 5 minuuttia.
  Lado voideltuun piirakkavuokaan kerroksittain tortilloja ja jauheliha-papuseosta. Levitä vehnätortillalle ensin noin 1 rkl tacokastiketta ja päälle runsas 1 dl jauheliha-papuseosta. Jatka, kunnes aineksista tulee 8-kerroksinen kakku. Halutessasi voit tehdä kaksi matalampaa paistosta pellille leivinpaperin päälle.
  Murskaa maissilastut. Ripottele puolet juustoraasteesta ja maissilasturouhe kakun päälle. Lisää pinnalle vielä loput juustoraasteesta. Gratinoi 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti