12. helmikuuta 2013

Cheesy Thing - kasvispihvejä ja juusto-chiliperunoita

Kerrankin kasvisruokapäivänä syötiin jotain muuta kuin soppaa. Ohje näihin kivoihin kasvispihveihin kulkeutui mun mappeihini Pirkasta. Perunoiden alkuperää en muista. Niin paljon kuin kesäkurpitsaa inhoankin, niin tässä se toimi ihan hyvin. Alunperin oli tarkoitus tehdä pihvien ja perunoiden kaveriksi joku kermaviilikastike, mutta se sitten unohtui.

Kasvis-fetapihvit
(n.15kpl)

1-2(400g) kesäkurpitsaa
2-3(200g) porkkanaa
2(50g) pieni punasipuli
2töl(385g) salaattijuustokuutioita
0,5-0,75dl vehnäjauhoja
1dl kauraleseitä
4 kananmunaa
2tl oreganoa
1tl minttua
1tl mustapippuria
0,5tl suolaa
Paistamiseen:
öljyä tai juoksevaa margariinia

  Raasta kesäkurpitsat karkeaksi raasteeksi. Pane raaste siivilään ja anna seistä noin 15 minuuttia. Painele ylimääräinen neste pois.
  Kuori ja raasta porkkanat. Hienonna punasipuli ja paloittele salaattijuustokuutiot veitsellä hieman pienemmiksi. Yhdistä raasteet sekä salaattijuusto.
  Sekoita vehnäjauhot ja kauraleseet kasvisseokseen. Vatkaa kulhossa munien rakenne rikki. Lisää mausteet ja kaada munaseos kasvisten joukkoon. Sekoita hyvin. Jos seos tuntuu vetiseltä, voit lisätä hieman vehnäjauhoja.
  Nostele taikinaa pannulle (n.0,5dl) ja paista miedolla lämmöllä 4-5 minuuttia/puoli. Tarjoa halutessasi kinkkulekkelelettä pihvien kanssa.




Juusto&chili-maustetut lohkoperunat

öljyä vuoan voiteluun
1kg keskikokoisia perunoita
2rkl chiliä
ripaus suolaa
100-150g juustoraastetta
(1pss rucolaa)

  Voitele uunivuoka öljyllä. Pese perunat ja leikkaa lohkoiksi. Siirrä lohkot uunivuokaan ja mausta chilillä ja suolalla. Kypsennä perunoita uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes perunat ovat saaneet hieman väriä. Ota vuoka uunista ja ripottele perunoiden pinnalle juustoraastetta. Nosta uunilämpö 275 asteeseen ja grillaa perunoita noin 3 minuuttia, kunnes juusto on kullankeltaista. Ota vuoka uunista ja lisää vielä hiukan chiliä. Koristele halutessasi rucolalla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti