3. maaliskuuta 2013

And party every day... - juhlatäpinää vol. 3

Kun en pääse keittiöön koristelemaan seuraavaa kakkua, niin laitetaas tämä ohje odotellessa jakoon. Kun en mieluisaa broilerivoileipäkakun ohjetta löytänyt tähän hätään, niin täytyi sitten soveltaa itse. Arvio tuorejuustojen kulutuksesta meni vaan hieman vikaan ja jouduin pariin otteeseen passittaa ukon kauppaan kesken kakun rakentelun.

Broilerivoileipäkakku

28 palaa paahtoleipää (puolet täysjyvää, puolet vehnä-lese)
Kostutus:
kanaliemi
Täyte 1:
n.400g marinoituja broilerin fileesuikaleita, esim. pehmeän pippurinen
tilkka öljyä
3dl majoneesia
1prk(200g) kermaviiliä
1 punasipuli
Täyte 2:
1 maustekurkku
1 punainen paprika
200g maustamatonta tuorejuustoa
150g ranskankermaa
0,5-1dl tuoretta persiljaa silputtuna
Koristeluun:
400g Afrikan paprika-tuorejuustoa
1dl ranskankermaa
herneenversoja
kirsikkatomaatteja
ohuen ohuita broilerileikkeleitä

  Tee ensin täytteet. Ruskista broilerisuikaleet pienessä öljytilkassa. Anna jäähtyä ja silppua pienemmäksi silpuksi. Kuori ja hienonna punasipuli. Sekoita majoneesi, kermaviili, broilerit ja sipuli keskenään.
  Silppua toiseen täytteeseen tuleva maustekurkku ja paprika ja sekoita täytteen aineksekset keskenään. Keitä vahvahko kanaliemi liemikuutiosta ja anna sen jäähtyä.
  Leikkaa leivistä kovat reunat pois. Laita pöydälle pari pitkää tuorekelmu-suikaletta vierekkäin poikittain ja niiden päälle keskelle kaksi suikaletta pitkittäin. Muodostuu ikään kuin risti. Nosta kelmujen päälle leivinpaperiarkki. Kokoa kakku näiden päälle, jolloin se on helppo paketoida.
  Nosta leivinpaperille kaksi paahtoleipäriviä vierekkäin ja 3-3,5 paahtoleipää peräkkäin. Itse käytin yhteen leipäkerrokseen 7 paahtoleipää, joista yhden aina halkaisin kahtia.
  Kostuta leivät kevyesti kanaliemellä ja levitä päälle puolet broileritäytteestä. Lado päälle toinen leipäkerros, kostuta ja levitä kasvistäyte kokonaisuudessaan. Päälle taas leipäkerros, kostutus ja loput broileritäytteestä. Lado päälle vielä kerros leipää ja kostuta ne.
  Kääri kakku tiukasti leivinpaperiin ja tuorekelmuun. Nosta jääkaappiin kevyen painon alle ja anna muhia seuraavaan päivään.
  Leikkaa kelmu ja leivinpaperi auki ja kumoa kakku varovasti tarjoilualustalle. Jos haluat pitää alustan puhtaana koristelun ajan, voit ujuttaa kakun reunojen alle pienet leivinpaperisuikaleet. Notkista tuorejuusto ranskankermalla ja levitä kakun päälle. Koristele haluamallasi tavalla.


5 kommenttia:

  1. hyvännäkönen kakku. Rupes tekee mieli omaa lempparia,eli graavilohikakkua

    VastaaPoista
  2. Mä tykkään kanssa kalaisista voileipäkakuista. Mutta suurin osa vieraista ei moisesta herkusta piittaa, joten tällä kertaa päädyin just tuohon broilerivoileipäkakkuun ja kasviskakkuun :)

    VastaaPoista
  3. Todella hyvännäköinen kakku!!
    Mä en ole vielä koskaan elämässäni tehnyt aitoa voileipäkakkua, ainoastaan hyydytettyjä suolaisia kakkuja. Täytyisi ehkä joskus kokeilla... :)

    VastaaPoista
  4. ..sujuvasti kyllä syön muiden tekemiä voileipäkakkuja!! ;)

    VastaaPoista
  5. Kiitos :) Kokeile Nanne ihmeessä! Nää on oikeasti todella helppoja tehdä. Ja mä ainakin tykkään ihan hirveästi näpertää just voileipäkakkujen kanssa.

    VastaaPoista