1. huhtikuuta 2013

Cabbage cabbage hey!

Näin pyhien jälkeen on hyvä tehdä pienoista inventaariota jääkaapissa ja hyödyntää sinne hautautuneita elintarvikkeita. Oikeastaan ihan hyvä, ettei ole pariin päivään päässyt kauppaan, niin tulee oikeasti tehtyä ruokaa niistä tarvikkeista mitä kaapista löytyy. Tänään ruoka syntyi täysin "otetaan mitä on"-periaatteella. Tosin kauaa ei tarvinnut ruokaa miettiä, kun kaapissa kökötti perjantailta jäänyt puolikas kaali ja pakkasesta löytyi paketti jauhelihaa. Kuten arvata saattaa, nämä päätyivät kaalilaatikon täytteeksi. Puolukkahillon kanssa varsin maukasta! Joskin suolaa olisi saanut olla pikkaisen enemmän.

Kaalilaatikko

n.1kg valkokaalia
tilkka öljyä
400g jauhelihaa
1tl suolaa
ripaus mustapippuria
2 sipulia
2tl meiramia
2rkl siirappia
1l maitoa
2dl puuroriisiä
2 kananmunaa

  Kuumenna maito kiehuvaksi ja sekoita puuroriisi joukkoon. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 40 minuuttia. Suikaloi kaali ja pehmitä pannulla tilkassa öljyä. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan, lisää silputtu sipuli ruskistamisen loppuvaiheessa ja mausta jauhelihaseos suolalla ja pippurilla.
  Sekoita riisipuuro, jauheliha ja kaali keskenään. Mausta meiramilla ja siirapilla ja sekoita kevyesti rikki vatkatut munat joukkoon. Kaada seos uunivuokaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 1-1,5 tuntia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti