23. huhtikuuta 2013

Heavy horses - heppaa pannulla, paistina ja kebabissa!

Meidän kauan kaivattu hevoslähetys laskeutui lähikauppaan perjantaina. Tällä kertaa tilattiin sisäpaistia ja jauhelihaa. Harmi vaan, että lihatiskin poika leikkasi meidän paistin aluksi kahteen palaan, joista toinen oli aivan liian pieni uuniin laitettavaksi. Ei se toinenkaan häävin kokoinen ollut, mutta uuniin se päätyi joka tapauksessa. Pienemmän palan leikkasin pihveiksi ja paistoin kuumalla pannulla voin ja öljyn seoksessa. Mausteeksi vaan suolaa ja pippuria. Ei ehkä paras idea, sillä pihvit olivat aika sitkeitä, mutta hurjan hyvän makuisia!


Isomman palan hevosen sisäpaistia kypsensin suunnilleen Hippoksen sivuilta löytyneen ohjeen mukaan. Laitoin tosin paistin vielä paistopussiin, sillä pelkäsin sen kuivahtavan. Pieni kun oli. Kastike maistui sellaisenaan hirveän pippuriselta, mutta lihan kanssa yhdessä se oli oikein hyvää.

Hevosen sisäpaisti


n.1kg hevosen sisäpaistia
suolaa
mustapippuria
valkosipulia murskattuna
Kastike:
2prk(á2dl) Demi glace-kastikepohjaa
2dl punaviiniä
1rkl mustapippurirouhetta
2rkl kylmää voita

  Ota liha hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Hiero paistin pintaan suolaa, pippuria ja valkosipulimurskaa. Nosta paisti vuokaan (tai paistopussiin). Laita paistomittari paistin paksuimpaan kohtaan ja kypsennä paistia 150 asteisessa uunissa, kunnes paistomittari näyttää 50-52 astetta. Ota paisti pois uunista ja peitä foliolla ja pyyhkeellä. Anna paistin levätä viitisen minuuttia ja leikkaa sitten ohuiksi viipaleiksi.
  Valmista paistin kypsyessä kastike. Keitä kastikepohjaa, viiniä ja pippuria niin kauan, että jäljellä on noin 4 desiä kastiketta. Vatkaa kylmä voi kastikkeen joukkoon.
  Tarjoa paisti perunoiden, kasvisten ja kastikkeen kanssa.


Kiitos sen jokin aika sitten velloneen hevosenlihakohun, päätettiin testata, miltä maistuu hevosen jauhelihasta tehty kebab. Mies tykkäsi, minä en. No, jääpä ukolle enemmän purtavaa.

Hevoskebab

1,2kg hevosen paistijauhelihaa
50g aromisuolaa
0,25dl mustapippurirouhetta

  Sekoita mausteet hyvin jauhelihan joukkoon ja painele seos tiiviiksi pötköksi. Kääri tiukasti folioon ja aseta käärö uunivuokaan. Kypsennä 100-asteisessa uunissa 4 tuntia. Anna lihan levätä hetki uunista ottamisen jälkeen. Avaa käärö ja leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi.

2 kommenttia:

  1. Hevosenliha kannattaa Suolata ensin paripäivää ja siitä tulee mureaa ruokasuola riittää ei mitään mureuttaja salpietaria.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Tällaiset tiedot on aina tervetulleita! Viime aikoina ollaan syöty paljon hevosen sisäfilettä, niin pihveinä kuin riimilihanakin. Sisäfile on onneksi ihan mureaa sellaisenaankin. Täytyy kyllä kokeilla tuota suolaustakin.

      Poista