23. huhtikuuta 2013

Hyvää syntymäpäivää sinulle rakkain!

Tänään oli miehen vuoro täyttää vuosia. Kakkua oli ihan turha tehdä, kun ei ukko semmoisesta piittaa. Suunnittelin kyllä tekeväni pienen voileipäkakun juhlan kunniaksi, mutta en vaan jaksanut. Sen sijaan tein suolaisen, siis todella suolaisen, piirakan. Ylenpalttisesta suolaisuudesta huolimatta tuo oli oikein hyvää! En tiedä auttaisiko, jos kolmen sipulin ruokakerman vaihtaisi tavalliseen ja salamia laittaisi vähemmän. Nyt laitoin salamia 150 grammaa. Juustoa kuulemma ei saa vähentää, eikä tuossa ole lisättyä suolaa, joten siitä ei saa tingittyä.

Salamipiirakka

Pohja:
100g voita
1,5dl vehnäjauhoja
2dl juustoraastetta (laitoin leppäsavujuustoa)
Täyte:
100-150g salamia
1 suippopaprika
1 punasipuli
2 isoa valkosipulinkynttä
tilkka öljyä
Lisäksi:
150g emmental-mozzarellaraastetta
2,5dl kolmen sipulin ruokakermaa (tai tavallista)
2 kananmunaa
0,5tl pippurisekoitusta

  Sekoita pehmeään voihin jauhot ja juustoraaste. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija noin 20-22cm) pohjalle ja reunoille.
   Hienonna punasipuli ja valkosipulinkynnet ja kuullota niitä hetki tilkassa öljyä. Kuutioi salami sekä huuhdottu suippopaprika. Levitä täyteainekset piirakkapohjalle.
  Levitä juustoraaste täytteiden päälle ja nostele hieman haarukalla sekaisin. Vatkaa munien rakenne kevyesti rikki ja sekoita ruokakerma ja pippuriseos joukkoon. Kaada muna-kermaseos täytteen päälle.
  Kypsennä piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 35-40 minuuttia.

Pitihän päivänsankarilla olla kynttiläkin :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti