4. toukokuuta 2013

From Paris to Berlin - Pariisinvoileivät!

Mahtavuutta! Lätkän MM-kisat starttasi eilen. Tosin väsy iski ja nukahdin kolmannen erän lopussa.... Mutta, mutta... Pelit vaatiin kunnon kisaeväät ja eilistä Suomi-Saksa-peliä katsottiin pariisinvoileipiä maistellen. Ohje näihin leipiin löytyi nostalgiakorttien ihmeellisestä maailmasta. Oluen kanssa nautittuna aika herkkua.

Pariisinvoileivät
(4kpl)

350-400g jauhelihaa
1 kananmuna
3tl kapriksia
3tl hienonnettua sipulia (laitoin pienen salottisipulin)
suolaa
pippuria
4 viipaletta ranskanleipää (laitoin paahtista)
voita tai margariinia
raastettua piparjuurta
4 paistettua kananmunaa

  Sekoita jauhelihaan muna, kaprikset, sipuli sekä suolaa ja pippuria maun mukaan. Jaa liha neljään osaan, painele pihveiksi ja nosta pihvit leipien päälle.
  Paista voileipiä rasvassa miedolla lämmöllä ensin lihapuolelta ja sitten leipäpuolelta, kunnes pihvit ovat kypsät.
  Tarjoile voileivät lämpiminä. Pane jokaiselle leivälle paistettu muna ja/tai vaan piparjuuriraastetta.
  Jos haluat valmistaa leipiä suurelle joukolle, paahda leivät etukäteen, jaa taikina leiville ja kypsennä leivät 250-asteisessa uunissa tai grillissä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti