13. toukokuuta 2013

Hey Gumbo!

Päivän ruoka on sävelletty Pirkasta löytyneestä broilerigumbon ohjeesta. Pirkan nettisivuilta tosin löytyy hieman eri versio kuin mitä oon aikoinaan mappeihini kirjoittanut. Mutta väliäkös sillä. Ruoka oli oikein maukasta ja suht nopea tehdä. Oikein passelia arkiruokaa siis! Tosin jatkossa laittaisin ehkä hitusen enemmän chiliä ja salamia, mutta muuten ei ole valittamista.

Broilerigumbo

n.500g broilerin maustamattomia fileepihvejä
tilkka öljyä
125g minisalameja
1 iso sipuli
3 isoa valkosipulinkynttä
1-2 punaista chiliä (poista siemenet halutessasi)
2 lehtisellerinvartta
1 vihreä paprika
0,5dl öljyä
0,5dl vehnäjauhoja
3dl vettä
1tlk(500g) paseerattua tomaattia (tai tomaattimurskaa)
0,5-1 kanaliemikuutiota
0,5tl mustapippuria
(0,5tl suolaa)
2 laakerinlehteä
0,5dl tuoretta timjamia hienonnettuna

  Suikaloi fileepihvit ja ruskista tilkassa öljyä. Siirrä lautaselle. Ruskista paloitellut salamit ja siirrä broilerien kanssa odottamaan.
  Hienonna kuorittu sipuli, valkosipulinkynnet ja halkaistut chilit. Poista siemenet halutessasi. Hienonna myös puhdistetut lehtisellerinvarret ja suikaloi paprika.
  Kiehauta vehnäjauhot öljyssä ja anna ruskistua koko ajan sekoittaen. Lisää chili, sipulit ja lehtiselleri. Hauduta hetki.
  Kaada kasariin vesi ja paseerattu tomaatti. Mausta liemikuutiolla, musta-pippurilla, (suolalla) ja laakerinlehdillä. Hauduta noin 5 minuuttia.
  Lisää kasariin broilerisuikaleet ja makkarapalat. Hauduta edelleen noin 15 minuuttia. Lisää paprikapalat hauduttamisen viime minuuteilla, niin eivät kypsy liikaa. Jos haluat pehmeitä paprikoita, lisää ne yhdessä broilerin ja makkaran kanssa ennen hauduttamista. Hienonna joukkoon tuoretta timjamia. Tarjoa keitetyn riisin kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti