29. toukokuuta 2013

Talonpojan eväät

Tästä keitosta löytyy kyllä vaikka mitä! Lämpöisillä keleillä kevyet keitot on kivaa ruokaa, mutta tätä en kyllä kutsuisi kovin kevyeksi. Ähky nimittäin on aika taattu. Toisaalta, nyt voi painua hetkeksi pihakeinuun huilailemaan ja siirtää tälle päivää suunnitellut lapiohommat illemmaksi. Kuka sitä nyt helteellä viitsisi lapioon tarttua...?!? Vastaus taitaa olla, että allekirjoittanut itse. Tunnen itteni sen verran hyvin, että maltan lekotella ehkä kaksi minuuttia ja sitten tekemättömät työt pakottaa ottamaan lapion käteen ja kaivamaan kasveille multaa kompostista. Mutta tottahan näillä eväillä jaksaa :)

Talonpoikaiskeitto

150g pekonia kuutioina
2rkl oliiviöljyä
1-2 sipulia
200-300g tuoreita herkkusieniä
500g tomaattimurskaa
4 valkosipulinkynttä
6,5dl vettä
1dl punaisia linssejä
1 porkkana
2dl rakettispagettia
200g pakasteherneitä
basilikaa tai oreganoa
0,5-1tl suolaa
Lisäksi:
juustoraastetta

  Ruskista pekonikuutiot kevyesti suuressa kattilassa. Lisää öljy ja silputut sipulit ja kuutioidut herkkusienet. Kypsennä sekoitellen, kunnes saavat hieman väriä. Lisää tomaattimurska kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.
  Hienonna valkosipulit ja lisää keittoon. Lisää vesi ja linssit. Keitä noin 20 minuuttia. Kuutioi porkkana ja lisää keiton joukkoon.
  Lisää spagetti ja jatka keittämistä 5-10 minuutin ajan. Lisää herneet, mausta ja kuumenna. Lisää tarvittaessa vettä. Tarjoa hyvän leivän ja juustoraasteen kera.


Laaduntarkkailija

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti