13. kesäkuuta 2013

Cauliflower all the time - kukkakaalista currya

Niinä päivinä kun ei tarvitse huolehtia ukon syömisistä, tulee tehtyä usein varsin kasvisvoittoisia ruokia. Tänään  oli vuorossa kukkakaalicurrya Otavan Curryruoat-kirjan ohjetta soveltaen. Tekovaiheessa ruoka ei innostanut yhtään. Kun uskaltauduin ruokaa maistamaan, osoittautui se varsin syötäväksi. Kesken ruokailun sain idean kaivaa kaapista suolapähkinöitä "mausteeksi". Niiden ansiosta ruoka parani entisestään. Ruoan voi tarjota ihan vaan sellaisenaan tai keittää kaveriksi nuudeleita tai riisiä.

Kukkakaalicurry

1 pieni kukkakaali
6 pientä porkkanaa
2 kevätsipulia
0,5 kesäkurpitsa
1 keltainen tai punainen chili
suolaa
3rkl kirkastettua voita tai voisulaa
1tl kurkumaa
1tl raastettua inkivääriä
0,5tl juustokuminaa
rouhittua mustapippuria
1tlk(400ml) kookosmaitoa
2rkl sitruunamehua
Lisäksi:
tuoretta korianteria
(suolapähkinöitä)

  Irrota kukkakaalin kanta ja vihreät lehdet ja jaa kukkakaali kukinnoiksi. Kuori porkkanat, puolita pituussuunnassa ja leikkaa vinoviipaleiksi. Leikkaa kevätsipulit viipaleiksi. Kuutioi kesäkurpitsa. Leikkaa chili renkaiksi tai viipaleiksi, poista siemenet halutessasi.
  Keitä kukkakaaleja suolalla maustetussa vedessä 3 minuuttia. Lisää porkkanat, sipulit ja kesäkurpitsa ja jatka keittämistä vielä 5 minuuttia, niin että kasvikset ovat juuri ja juuri kypsiä. Valuta.
  Kuumenna voi kattilassa ja lisää joukkoon chili, kurkuma, inkivääri ja juustokumina. Lisää kasvikset ja paista noin 4 minuuttia koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää kookosmaito ja sitruunamehu. Kiehauta. Koristele halutessasi korianterilla ja suolapähkinöillä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti