19. kesäkuuta 2013

I feel good! - broilerisalaattia ja omenasiideriskonsseja!

Hartwall laittoi pystyyn kivan "Onni on yksinkertaista" -reseptikilpailun ruokabloggaajille. Kilpailun ideana on loihtia helppoja ja herkullisia "feel good"-ruokia uudesta Happy Joe Organic-siideristä tai samaisen siiderin kanssa nautittavaksi. Happy Joe Organic-siideri on Happy Joe-perheen uusin tulokas ja tällä kertaa kyseessä on kuiva, omenainen luomusiideri.

Itse tapaan jumiutua aina yhteen siiderimerkkiin, enkä muita juuri edes vilkuile kaupassa. Tosin mun siiderimenekki on nykyään niin vähäistä, että se sama vanha on kelvannut ihan hyvin. Kiitos Hartwallin, sain kotiini kuusi pulloa kyseistä siideriä reseptien kehittelyä varten. Siideri sinänsä oli varsin positiivinen tuttavuus. Kuivat omenasiiderit ei yleensä kolahda, mutta tätä saattoi juoda ihan hyvin. Mukavaa siiderissä oli luonnollinen maku, eikä se ainakaan äkkiseltään niin kuivalta tuntunut. Tai sitten mun maku on muuttunut vanhemmiten.

Kun lähdin miettimään sellaista ruokaa, joka saisi niin syöjät kuin kokinkin hyvälle tuulelle, tuli ensimmäisenä mieleen tehdä jotain värikästä, kevyttä ja kesäistä. Aikaisemmista kokkailuista muistui mieleen omenasiiderin ja broilerin loistava yhdistelmä. Seuraavana muistin kuinka hyvin papaija ja broileri sopivat yhteen. Ja kun ohjeen täytyi olla yksinkertainen, päätin tehdä salaatin. Etenkin näin kesäaikaan salaatit ovat kelpo sapuskaa. Broileritikut salaattipedillä oli ajatuksena hauska, mutta ei siitä sitten tullutkaan niin kiva kuin ajattelin. Mutta ei haittaa! Pikku viku, näin pikkumiestä lainaten. Hyvää tämä silti oli.


Papaija-broileritikut salaattipedillä

2(n.350g) broilerin maustamatonta fileepihviä
Marinadi:
1dl Happy Joe organic-omenasiideriä
0,25dl rypsiöljyä
1-2 pientä punaista chiliä hienonnettuna, siemenet poistettuna
1 valkosipulikynsi hienonnettuna
1 kevätsipulin varret tai ruohosipulia hienonnettuna
2tl ruokokidesokeria
1tl soijaa
0,25-0,5tl rouhittua mustapippuria
Paistamiseen: 
1-2rkl öljyä
Salaattiin:
0,5 kerää jäävuorisalaattia
muutama lehti villirucolaa
0,25 cantaloupemelonia kuutioina
1 punainen suippopaprika suikaloituna
0,5dl pinjansiemeniä
Lisäksi:
0,5 papaijaa
cocktailtikkuja
ruohosipulin kukkia koristeluun

  Leikkaa broilerit sopiviksi suupaloiksi. Sekoita marinadin ainekset hyvin sekaisin niin, että sokeri liukenee kunnolla. Laita broilerit pieneen pussiin ja kaada marinadi joukkoon. Anna broilerien marinoitua jääkaapista muutaman tunnin tai mielellään yön yli. Kääntele pussia välillä.
  Nostele broileripalat marinadista. Kuumenna öljy pannulla ja kypsennä broilerit kauniin ruskeiksi.
  Valmista salaatti. Huuhtele jäävuorisalaatti ja rucolat. Revi jäävuorisalaatti ja nostele tarjoiluastian pohjalle. Levitä päälle kuutioitu meloni, paprikasuikaleet ja rucolat. Paahda pinjansiemenet kevyesti kuivalla pannulla ja levitä salaatin päälle.
  Puolita papaija, poista siemenet ja kuori ja kuutioi hedelmäliha. Laita cocktailtikkuihin papaijan- ja broilerinpaloja ja nostele tikut salaattipedille. Koristele halutessasi ruohosipulin kukilla.
  Nauti hyvässä seurassa omenasiiderin ja siideriskonssien kera.


Kun mietin, mitä tehdä ylimääräiselle siiderille, tuli neljä... tai siis viisi vaihtoehtoa mieleen. Ne meni kutakuinkin näin:

1) Juo itse.
2) Juota miehelle.
3) Juo sittenkin itse.
4) Laita korkki kiinni, pullo jääkaappiin ja leivo lopusta jotain.
D) Pussikarhu. (Älä kysy miksi)

No, leivoinhan minä. Nimittäin skonsseja. Kuka sanoo, ettei skonsseja voisi nauttia siiderinkin kanssa? Tai tehdä siideristä? Skonssit ovat äärimmäisen helppo ja nopea tapa saada jotain pientä hyvää. Etenkin juuri uunista otettuna, pikkaisen voilla sipaistuna, ovat suurta herkkua. 

Omenasiideriskonssit
(9kpl)

3,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
50g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
1,5dl Happy Joe Organic-omenasiideriä
0,5tl suolaa
Voiteluun:
Happy Joe Organic-omenasiideriä
Pinnalle:
unikonsiemeniä

  Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola keskenään. Nypi pehmeä voi joukkoon niin, että saat ryynimäisen seoksen. Lisää siideri ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
  Kauli taikina jauhotetulla pöydällä noin 2cm:n paksuiseksi levyksi. Ota siitä pyöreällä muotilla (halk. n. 5-6cm) pieniä leipäsiä ja nosta ne leivinpaperille pellille. Juomalasi on oikein kelpo muotti!
  Voitele skonssit siiderillä ja ripottele päälle unikonsiemeniä. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 12-15 minuuttia.
  Tarjoa sellaisenaan tai halkaistuina voilla tai tuorejuustolla voideltuna!


Sponsorina toimi Hartwall.

3 kommenttia:

  1. Kaunis salaatti. Ja skonssit on aina hyviä. Kiva idea käyttää niissä siideriä.:)

    Tuota siiderimerkkiä ei ole tullutkaan vielä maistettua. Ehkä pitää kesän aikana testata.;) Minulla on ainakin alkanut nyt vanhemmiten siidereissä ja viineissä maku muuttua kuivempaan suuntaan. Nuorempana kelpasi vain makeat, kuivaa en olisi voinut kuvitellakaan juovani. Nykyään menee jo melkein paremmin kuivat ja puolikuivat.

    VastaaPoista
  2. Kiva idis, en millään kerinnyt tuohon mukaan, kun oli niin paljon kaikkea muuta, kauniit kuvat olet hyvän reseptin lisäksi napannut, mukavaa juhannuksen aikaa :)

    VastaaPoista
  3. Kaunis kiitos molemmille! Ja ihanaa juhannusta!

    Maistuis varmaan sullekin: Monessakin asiassa tuntuu maku muuttuvan iän myötä. Uusin juttu mulle on rucola, jota en ennen suostunut syömään ollenkaan. Nyt se kelpaa :) Viinit kuuluivat ennen kategoriaan "yök", mutta nyt lasi punaviiniä on herkkua. Samoin siidereissä ennen laski vain ne ällömakeat, mutta nyt arvostaa enemmän sitä luonnollista makua, ei niinkään esanssilitkuja. Mihinkähän tässä vielä päätyykään, kun kaikki inhokit muuttuu herkuiksi. Jos oliivit alkaa maistumaan, niin sitten taidan olla jo tosi vanha :D

    Sarppu: Näitä kilpailuja tuntuu tosiaan olevan aika paljon. Mulle nämä on niin uusia juttuja, että näihin kahteen lähdin innolla mukaan. Ovat ainakin kivaa vaihtelua :)

    VastaaPoista