10. kesäkuuta 2013

Little skinny chicken on my plate

Hedelmäisten broileriruokien testaus jatkuu ja tänään lautaselle päätyi broileria mandariini-viinirypälekastikkeessa. Äkkiseltään ei kuulosta kummoiselta, mutta oikeastaan tämä oli varsin maukas ja mukavan nopea arkinen ruoka. Mandariinit toivat ruokaan mukavaa makeutta ja muutenkin tässä oli makua vaikka muille jakaa. Vaikka olen suuri suolan ystävä, niin tässä sitä oli jo hieman liikaa. Teelusikallinenkin olisi piisannut. Mutta muuten sellainen ruoka, että voi vallan mainiosti tehdä toistekin. Ohje on jälleen kerran Yhteishyvästä kopsattu.

Broileria mandariini-viinirypälekastikkeessa

1-2 sipulia
2rkl öljyä
3 (n.500g) maustamatonta broilerin fileepihviä
1-1,5tl suolaa
2tl paprikajauhetta
0,5tl mustapippuria
4dl vettä
1 kanaliemikuutio
1 punainen paprika
2rkl suurustetta ruskeille kastikkeille
1,5dl siemenettömiä viinirypäleitä
1prk mandariinilohkoja

  Kuori ja hienonna sipulit. Leikkaa broilerin fileet 3-6 osaan. Kuumenna rasva pannulla ja paista broilerin palat kullanruskeiksi. Lisää sipulit ja paista kevyesti, kunnes sipulit pehmenevät. Mausta ja lisää vesi sekä liemikuutio. Keitä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia.
  Pese paprika, poista siemenet ja viipaloi se. Lisää se kastikkeeseen ja keitä noin 5 minuuttia. Suurusta kastike suurusteella. Valuta mandariinit ja lisää ne yhdessä pestyjen viinirypäleiden kanssa kastikkeeseen. Kuumenna ja tarjoile ruoka riisin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti