22. kesäkuuta 2013

Make Them Fry - salaatti paistetuista uusista perunoista

Kääpiölinnassa juhannusta on vietetty varsin rauhallisissa merkeissä. Eilen ohjelmassa oli uima-altaan pesua, kasausta ja täyttöä. Muonapuolikin oli varsin simppeliä. Päivällä syötiin uusia perunoita salaatin ja voin kera ja illalla käristettiin muutamat makkarat. Ei mitään ihmeellistä, mutta hyvin kelpasi. Tänään meillä oli miehen sisko oman ukkonsa ja kaverinsa kanssa grillailemassa. Evästä oli siihen malliin, ettei kenenkään taatusti jäänyt nälkä. Onneksi juhannus on vaan kerran vuodessa....

Grillailujen seuraksi tein salaatin paistetuista uusista perunoista. Itse en kauheasti ilahdu sellaisista perunasalaateista, joissa perunat jäävät vetisiksi. Tähän salaattiin sain idean Rajamäen sivuilta ja keittämisen jälkeen perunat höyrytettiin ja vielä paistettiin. Paistetut uudet perunat salaatissa oli aika herkkua!

Perunasalaatti uusista perunoista

n.600g pieniä uusia perunoita
tilkka öljyä paistamiseen
Kastike:
0,25dl öljyä
1,5rkl valkoista balsamicoa
0,5rkl sitruunamehua
0,5tl suolaa
0,5tl sokeria
0,25tl mustapippuria
muutama oksa tuoretta timjamia
2 kevätsipulia
1 maustekurkku
muutama lehti rucolaa

  Keitä perunat kypsiksi kevyesti suolalla maustetussa vedessä. Valuta perunat ja anna niiden höyrytä kuiviksi. Paista perunat kevyesti öljyssä paistinpannulla niin, että ne saavat pintaan hieman väriä.
  Sekoita isossa kulhossa öljy, balsamico, sitruunamehu, suola, riivityt timjaminlehdet, sokeri ja mustapippuri. Kaada kastikkeen joukkoon vielä kuumat perunat ja kääntele perunat kastikkeessa.
  Hienonna maustekurkku ja kevätsipuli. Lisää maustekurkkukuutiot, sipulit ja revitty rucola jäähtyneiden perunoiden joukkoon. Anna tekeytyä 15-30 minuuttia ja tarjoile.



Perjantain makkarasaalis

Makkaran lisäksi pöydästä löytyi mm. aurajuusto-pekoni-herkkusieniä, sipuliseosta, maissia ja sinappimarinoituja possun ulkofileepihvejä. Foliovuoassa muhitetut sipulit on sellaista herkkua, että vuoallinen loppuu aina kesken. Kuvasta ei tullut kummoinen, mutta ohje löytyy täältä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti