17. kesäkuuta 2013

Pastaa lapsille

Tervetuloa arki ja arkiruoat! Festarimätöt riittää taas vuodeksi ja nyt saa herkutella tuiki tavallisilla arkisapuskoilla. Tänään vuorossa oli varsin helppo ja erittäin maukas jauheliha-tuorepastavuoka. Ihan ongelmitta ei kokkailu alkanut, sillä onnistuin taas hajottamaan meidän uuninluukun. Siinä kohtaa kun piti lisäillä juustoa vuokaan, sain uunin uloimman lasin syliini. Tähän mennessä se ripa on vaan irtoillut, mutta nyt hajosi sitten vähän isommin. Onneksi ukko korjaa :) Sain tosin kyllä luennon, että uunin voi avata hellemminkin... Pöh.

Jauheliha-tuorepastavuoka

400g jauhelihaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
tilkka öljyä
1tlk(400g) pastakastiketta
1pkt(250g) tuorepastaa, esim. juustoravioleja
2dl ruokakermaa
1dl vettä
2dl juustoraastetta
öljyä vuoan voiteluun 
tuoretta basilikaa pinnalle

  Hienonna valkosipulit ja sipuli. Kuullota silppuja hetki pannulla tilkassa öljyä. Lisää jauheliha ja ruskista kevyesti. Mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla. Kaada pastakastike pannulle ja anna kiehua hiljalleen viitisen minuuttia.
  Voitele uunivuoka kevyesti öljyllä ja kaada tuorepasta vuokaan. Lisää päälle ruokakerma ja vesi. Kaada jauhelihakastike päälle ja kypsennä ruokaa 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia.
  Levitä juustoraaste vuoan pinnalle ja jatka kypsentämistä vielä 15 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut ja pinta saanut hieman väriä. Koristele vuoka tuoreella basilikalla.

2 kommenttia:

  1. Ei pitäisi nälkäisenä tulla tähän blogiin vierailulle... ;) On taas niin herkullisen kuuloista ja näköistä ruokaa!!!

    VastaaPoista
  2. Jos asuisit lähempänä, niin saisit heti tulla syömään :)

    VastaaPoista