24. kesäkuuta 2013

Se malja vain sua oottaa... mansikka-raparperimalja juustovaahdolla

En mä kauaa jaksanut mököttää epäonnisen broileriruukun takia. Tai en mä oikeasti mököttänyt ollenkaan. Kunnon kärryttelylenkki pojan kanssa toi uutta intoa keittiöhommiinkin ja iltasella innostuin tekemään jälkiruokaa raparpereista ja mansikoista. Olin suunnitellut tekeväni tämän vasta huomenna, muuta onko se nyt niin nuukaa. Ohje on mukaeltu Pirkasta löytyneestä reseptistä. Alkuperäisessä ohjeessa mansikat pyöriteltiin sulatetussa appelsiini- marmeladissa, mutta mansikat ovat nyt niin hyviä, etten raaskinut tehdä niille mitään. Tämä oli hirmuisen hyvää ja pieni annos sai hyvälle tuulelle :)

Mansikka-raparperimalja ja juustovaahto
(4ann.)

200g puhdistettua, kuorittua raparperia
0,25dl vettä
ripaus jauhettua kardemummaa
0,5dl hyytelösokeria
1dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
100g appelsiinituorejuustoa
250g tuoreita mansikoita

  Leikkaa raparperi noin 1cm:n paloiksi kattilaan. Lisää vesi ja kardemumma. Keitä sekoitellen 6-7 minuuttia, kunnes raparperi pehmenee. Lisää hyytelösokeri ja sekoita kunnes sokeri liukenee.
  Jaa seos neljään jälkiruokamaljaan tai juomalasiin ja nosta kylmään jäähtymään. Vaahdota vaniljakastike. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Jaa seos maljoihin raparperihyytelön päälle.
  Leikkaa mansikat lohkoiksi. Jaa mansikat laseihin vaniljavaahdon päälle. Koristele halutessasi mansikan-, sitruunamelissan- tai mintunlehdillä.



2 kommenttia: