12. kesäkuuta 2013

Where the sour turns to sweet - hapanimelä(hkö) possu-nuudelisoppa

En tiedä vaihtoiko joku mun lapset yön aikana vai menikö mun marmatus monipuolisen ravinnon tärkeydestä perille, sillä tänään ruoka tuntui kelpaavan. Jopa liha. Joskin valitsin soppaan possun fileesuikaleita ja tarkistin, ettei lihoissa vaan näy rasvaa. Ja vaikka olisi näkynyt, niin en olisi sitä tunnustanut. Eihän pikkumies tosin ymmärrä mun saarnoista mitään, mutta ehkä tuo tyttö otti edes hieman onkeensa. Urheileva, kasvava nuori ei oikein pärjää kukkakaalilla, perunalla ja parilla hassulla leipäpalalla.

Mun makuun keitto oli hieman vaisuhkoa ja kaipasi reilusti chiliä, kenties hieman sokeria ja jotain muuta mitä en osaa määritellä. Mutta kuten aikaisemminkin olen todennut, ei sen arkiruoan aina tarvi olla mitenkään "gurmeeta". Onneksi lautaselle lorautettu chiliöljy pelasti tilannetta edes hitusen. Ohje on jälleen kerran Pirkasta poimittu.

Hapanimelä possu-nuudelikeitto
(4-5ann.)

1 sipuli
300-400g possun kinkku- tai fileesuikaleita
1rkl öljyä
1tl suolaa
1tl inkivääritahnaa
0,5tl korianterinsiemeniä
10 kokonaista maustepippuria
2 laakerinlehteä
8dl vettä
1 paprika
1rs(300g) tuoreita keittojuureksia tai
     vastaava määrä porkkanaa, lanttua, selleriä, purjoa
2dl omenatäysmehua
1rkl soijaa
n.65g vehnänuudeleita
Lisäksi:
tuoretta korianteria tai persiljaa

   Kuori ja suikaloi sipuli. Ruskista lihasuikaleet rasvassa. Lisää joukkoon sipulit. Mausta suolalla, inkivääritahnalla ja huhmaressa hienonnetulla korianterilla. Sekoittele hetki. Lisää pippurit, laakerinlehdet ja vesi. Anna kiehua kannen alla noin 30 minuuttia.
  Suikaloi paprika ja keittojuurekset. Lisää keittoon kasvikset ja jatka keittämistä noin 10 minuuttia.
  Kaada joukkoon omenatäysmehu ja soijakastike. Riko nuudelilevy käsin pienemmäksi ja lisää nuudelit kattilaan. Keitä vielä noin 5 minuuttia. Ripottele pinnalle runsaasti hienonnettua korianteria tai persiljaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti