29. heinäkuuta 2013

Baking in the rain - nektariini-rahkapiirakkaa sadepäivän ratoksi

Kun aamun ihana kesäinen keli vaihtui sadesääksi, täytyi keksiä pikkumiehen kanssa jotain kivaa puuhaa sisällä. Ukon lomat on lusittu ja meillä on totutteleminen tavalliseen arkeen. Lastenohjelmien, legorakennelmien ja liitutaiteilun jälkeen innostuttiin leipomaan piirakkaa nektariineista. Tai minä leivoin ja pikkumies istui pöydän ääressä syöden mantelimassaa suoraan paketista. Oli kuulemma hyvää. Ohje tähän piirakkaan löytyi aivan sattumalta Maku.fi-sivulta.

Aluksi tuo piirakka ei oikein ollut mun makuun, mutta mitä enemmän sitä söi, sen paremmalta se maistui. Nyt on pakko mennä syömään lisää :)

Mantelinen nektariini-rahkapiiras

Pohja:
200g mantelimassaa
250g voita
0,75tl suolaa
5dl vehnäjauhoja
Täyte:
500g maitorahkaa
2dl kuohukermaa
3 kananmunaa
2,25dl sokeria
1rkl vaniljasokeria
1rkl perunajauhoja
0,5dl sitruunamehua
1tl sitruunankuoriraastetta
0,25tl suolaa
Päälle:
7-9 nektariinia
1,5dl mantelilastuja

  Raasta mantelimassa tai murustele se sormin pieneksi. Nypi joukkoon pehmeä voi ja suola. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi.
  Painele taikina jauhotetuin sormin leivinpaperille uunipannulle. Esipaista pohjaa 175-asteisessa uunissa 12 minuuttia.
  Notkista rahka kulhossa. Lisää kerma ja munat. Sekoita sokerit ja perunajauho keskenään ja lisää rahkaseokseen. Mausta sitruunalla ja suolalla. Sekoita tasaiseksi. Pese nektariinit, halkaise ja poista kivet. Lohko ohuehkoiksi viipaleiksi. 
  Nosta uunin lämpö 200 asteeseen. Kaada rahka esipaistetulle pohjalle ja lado nektariiniviipaleet päälle. Ripottele päälle mantelilastuja.
  Paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta saanut hieman väriä.
  Anna jäähtyä ja leikkaa paloiksi.


4 kommenttia:

  1. Kuulostaa hyvältä! Varsinkin tuo että mitä enemmän syö niin sen paremmalta maistuu, voin vain kuvitella kuinka taivaallinen se viimenen suupala voikaan olla ;D

    VastaaPoista
  2. :D Mä en halua edes kokeilla, miltä se viimeinen pala maistuisi :D Pellillinen piirakka olis jo vähän liikaa :D

    VastaaPoista
  3. Nektariineista tulee ihanaa piirakkaa! Näyttää kyllä taivaalliselta, nam!:)

    VastaaPoista
  4. Kiitos Melody :) Mä oon aina haaveillut tekeväni nektariineista piirakkaa, mutta se on vaan jäänyt. Täytyy kyllä tehdä toistekin :)

    VastaaPoista