17. heinäkuuta 2013

Good pie to romance - hävikkipiirakkaa savupossusta

Jääkaappiin oli kertynyt taas tuskastuttavan paljon kaikkea ylimääräistä, joten oli aika pyöräyttää yksi hävikkipiirakka. Suolaiseen piiraaseen päätyi tällä kertaa maanantaina savustetun possun jämät, juuston loput ja aikapäiviä sitten ostettu kermapurkki, jota ei koskaan tarvittukaan. Eihän nuo suurta helpotusta jää- kaapin ahtauteen tuoneet, mutta ehkä näin ne tulee syötyä. Sääli olisi heittää hyvää sikaa roskiin.

Meillä on muutenkin kunnon raivausoperaatio päällänsä, sillä viikonloppuna pidetään naapureiden kanssa pihakirppiksiä pitkin katua. Kaikille kun tuntuu tuota ylimääräistä roinaa kertyneen. Vielä en oo kunnolla päässyt tavaroita kollaamaan, mutta silti yksi alakerran huoneista on jo täynnä jos jonkinmoista laatikkoa ja pussukkaa. En tiedä mistä tuota romua on kertynytkään noin valtavasti... Jos edes osasta pääsisi eroon, niin hyvä.

Mutta sitten siihen piirakkaan. Pohjan tein vanhalla tutulla ohjeella ja täyt- teeseen tuli kaikkea mitä kaapista sattui löytymään. Savustetun possun voi hyvin korvata vaikka palvikinkulla ja sipulit purjolla.

Savupossu-sipulipiirakka

Pohja:
1dl perunamuusijauhetta
2dl vehnäjauhetta
1tl leivinjauhetta
1dl vettä tai maitoa
100g voita tai margariinia sulatettuna
Täyte:
300g savustettua possua tai palvikinkkua kuutioituna
2 varhaissipulia tai pätkä purjoa
0,5dl tuoretta persiljaa hienonnettuna
0,5dl tuoretta timjamia hienonnettuna
150g juustoraastetta
Lisäksi:
3 kananmunaa
2dl ruokakermaa
1dl maitoa
mustapippuria
ripaus suolaa

  Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää sulatettu rasva ja maito. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi ja nosta kulho jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
  Kuutioi kinkku, hienonna sipuli ja yritit. Sekoita ainekset keskenään. Lisää joukkoon puolet juustoraasteesta. Vatkaa munien rakenne kevyesti rikki, lisää joukkoon maito, kerma ja mausteet.
  Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä kinkku-sipuliseos pohjalle ja kaada munaseos päälle. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 30-35 minuuttia tai kunnes pinta on saanut hieman väriä ja täyte hyytynyt.
  Anna levätä hetki ennen tarjoilua.


2 kommenttia:

  1. Varmasti kokeilemisen arvoinen tuo savupossu suolaisen piirakan täytteenä! Ainaki näin nälkäisenä herahti taas vesi kielelle... :)

    VastaaPoista
  2. :) Suolaiset piirakat on kyllä oiva tapa hävittää just vaikka yli jääneet possut. Jotain raikasta olisin tuohon piirakkaan kaivannut, paprikaa tai jotain.

    VastaaPoista