23. heinäkuuta 2013

Oh, you're so sweet! - makeaa possua salaatilla

Viikonloppu on ollut niin täynnä touhua ja tohinaa, etten ole ehtinyt juuri kokkailemaan. Eväät kulki pizza- ja makaronilaatikkolinjalla. Kiireet jatkuu edelleen, mutta täytyy silti yrittää tehdä välillä jotain syötävääkin. Tosin tuntuu, että oon aivan nyt pihalla keittiössä touhatessa... Kokkaaminen tuntuu aivan utopistisen vaikealta hommalta. Siitä huolimatta sain aikaiseksi possua salaatilla ME-lehdestä löytyneen ohjeen mukaan. En oikein tiedä mitä tästä ruoasta ajattelisin. Toisaalta omituista, toisaalta ihan ok. 

Makeaa possua ja salaattia

600g porsaan kyljyksiä tai ulkofileetä
Salaatti:
n.100g chilinuudeleita
1-2 ruukkua salaattia
1 ruukku minttua
1 ruukku korianteria
Maustesiirappi:
2dl sokeria
0,5tl chilijauhetta
1tl jauhettua inkivääriä
1rkl soijaa
2tl sherryä
0,5 limetin mehu
0,5dl vettä

   Ota liha huoneenlämpöön lämpiämään. Grillaa liha kypsäksi (tai paista pannulla tilkassa öljyä) ja pidä lämpimänä. Valmista nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Pane paistinpannulle maustesiirapin ainekset. Kuumenna seosta kunnes sokeri sulaa. Keitä muutama minuutti, jotta saat siirappimaisen seoksen.
  Kokoa salaateista, yrteistä ja nuudeleista salaattiannokset lautasille. Mausta kypsä liha kevyesti suolalla, paloittele se ja pyöräytä palaset maustesiirapissa. Nosta liha salaattiannoksille ja tarjoa heti.


Käykäähän Herkkuhovissa osallistumassa ihanan sokerimassamuotin arvontaan! Osallistua voi aina perjantaihin 26.7.13 saakka. Herkkuhoviin pääsee tästä :)


2 kommenttia:

  1. Mulla tulee aina välillä sellaisia aikakausia, etten millään ilveelläkään keksi mitään kokattavaa. Ja välillä taas pää pursuaa niin paljon ajatuksia, että tuntuu että se hajoaa kohta, jollei niitä pääse toteuttamaan.
    Nyt kun on loma, olisi aikaa kokkailla, mutta voih, kun olisi niin kiva välillä tehdä jotain muutakin! :D Ja kun alkaa työt, tuskailen, kun olisi niin kiva leipoa & kokkailla, JOS olisi aikaa! :)

    VastaaPoista
  2. Ihanaa lomaa Nanne :) Kyllä mä varmaan olisin keksinyt viikonloppuna kokattavaa, mutta aikaa ei vaan ollut. Eikä virtaa. Viikonloppuun mahtui niin hautajaiset, pihakirppari, jalkapalloa ja vintin raivausta remontin alta. Olo on vieläkin aika uupunut, eikä remontti ole vielä edes kunnolla alkanut :D Lisäksi päivittäin saa istua marjapuskissa. Tuumasin jo, että saan lähiviikoiksi kääntää postin tuonne pihan perukoille, kun siellä menee kaikki aika :D

    VastaaPoista