Sateinen sää muutti meidän ruokasuunnitelmia ja grillisalaatti muuttui paistinpannusalaatiksi. Niin tai näin, hyvää oli. Ruokaisat salaatit uusien perunoiden kera on kesäruokaa parhaimmillaan! Salaatti on mukaeltu Pirkasta löytyneestä ohjeesta. Harmikseni vaan unohdin lisätä paistetut meetvurstiviipaleet. Taatusti olisivat salaattiin sopineet.
Grillisalaatti porsaanfileestä
(5ann.)
n.500g porsaan sisäfileetä
0,75dl marinadikastiketta maun mukaan
Lisäksi:
1 kesäkurpitsa
1 iso keltainen paprika
200g tuoreita herkkusieniä
1 punasipuli
3rkl öljyä
0,5tl suolaa
0,5tl mustapippuria
(50g ohuen ohuita meetvurstiviipaleita)
Salaattiin:
1 kerä jääsalaattia
Kastike:
0,5dl appelsiinimehua
0,25dl marinadikastiketta
Pinnalle:
50g parmesaania lastuina
125-250g miniluumutomaatteja
Puhdista porsaan sisäfilee kalvoista ja ylimääräisestä rasvasta. Leikkaa
filee noin 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Pane fileeviipaleet
tiiviiseen muovipussiin ja kaada joukkoon marinadikastike. Anna maustua
jääkaapissa vähintään 3 tuntia tai yön yli seuraavaan päivään. Kääntele
pussia maustumisen aikana.
Viipaloi halkaistu kesäkurpitsa, paloittele paprika ja halkaise ja tarvittaessa viipaloi
herkkusienet. Leikkaa kuorittu punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Sekoita
vihannekset öljyn kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita
kastikeainekset. Revi jääsalaatti laakealle vadille.
Grillaa, paista tai pariloi vihanneksia, kunnes ne saavat vähän väriä ja
pehmenevät. Nosta pariloidut vihannekset salaatille. Sekoita salaatin
ja pariloitujen vihannesten joukkoon kastike.
Grillaa, paista tai pariloi lopuksi porsaanfileeviipaleet (ja meetut!). Nosta ne salaatille. Ripottele pinnalle
parmesaanilastuja ja tomaatteja. Tarjoa salaatti
patongin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti