14. heinäkuuta 2013

Pork salad Annie - lämmin salaatti possun sisäfileestä

Sateinen sää muutti meidän ruokasuunnitelmia ja grillisalaatti muuttui paistinpannusalaatiksi. Niin tai näin, hyvää oli. Ruokaisat salaatit uusien perunoiden kera on kesäruokaa parhaimmillaan! Salaatti on mukaeltu Pirkasta löytyneestä ohjeesta. Harmikseni vaan unohdin lisätä paistetut meetvurstiviipaleet. Taatusti olisivat salaattiin sopineet.

Grillisalaatti porsaanfileestä
(5ann.)

n.500g porsaan sisäfileetä
0,75dl marinadikastiketta maun mukaan
Lisäksi:
1 kesäkurpitsa
1 iso keltainen paprika
200g tuoreita herkkusieniä
1 punasipuli
3rkl öljyä
0,5tl suolaa
0,5tl mustapippuria
(50g ohuen ohuita meetvurstiviipaleita)
Salaattiin:
1 kerä jääsalaattia
Kastike:
0,5dl appelsiinimehua
0,25dl marinadikastiketta
Pinnalle:
50g parmesaania lastuina
125-250g miniluumutomaatteja

  Puhdista porsaan sisäfilee kalvoista ja ylimääräisestä rasvasta. Leikkaa filee noin 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Pane fileeviipaleet tiiviiseen muovipussiin ja kaada joukkoon marinadikastike. Anna maustua jääkaapissa vähintään 3 tuntia tai yön yli seuraavaan päivään. Kääntele pussia maustumisen aikana.
  Viipaloi halkaistu kesäkurpitsa, paloittele paprika ja halkaise ja tarvittaessa viipaloi herkkusienet. Leikkaa kuorittu punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Sekoita vihannekset öljyn kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita kastikeainekset. Revi jääsalaatti laakealle vadille.
  Grillaa, paista tai pariloi vihanneksia, kunnes ne saavat vähän väriä ja pehmenevät. Nosta pariloidut vihannekset salaatille. Sekoita salaatin ja pariloitujen vihannesten joukkoon kastike.
  Grillaa, paista tai pariloi lopuksi porsaanfileeviipaleet (ja meetut!). Nosta ne salaatille. Ripottele pinnalle parmesaanilastuja ja tomaatteja. Tarjoa salaatti patongin kanssa.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti