29. elokuuta 2013

Flight of the Angry Birds

Rakkaan ystäväni esikoisella on tänään syntymäpäivä ja neitokainen täyttää 6 vuotta! Oikein lämpimät onnittelut päivänsankarille vielä tätäkin kautta <3 Neitokaisen toiveissa oli saada juhliinsa Angry birds-kakku ja tottahan minä sellaisen lupasin tehdä, kun kauniisti pyydettiin. Kakun suhteen sain aikalailla vapaat kädet, joskin punainen tipu ja possuja täytyi kakussa olla. Tyttö tykkäsi kuulemma mansikkakakusta ja suklaakakusta, joten tein mansikka-suklaatäytekakun Pirkasta löytynyttä ohjetta soveltaen. Mitenkään suuren suuri kakun ei tarvinnut olla, sillä tämä tuli lasten juhliin. Ainakin oman kokemuksen mukaan lapset syövät yllättävän vähän kakkua, jos tarjolla on muuta hyvää :) Tai ehkä se riippuu kakusta ja muista tarjottavista.

Koristeet kakkua varten tein pari päivää aikaisemmin, että ehtisivät jähmettyä. Possut on marsipaanista, muut sokerimassasta. Pursotukset tein kermasta ja niiden kanssa meinasi käydä hieman köpelösti. Jostain syystä meidän tuvassa on ihan käsittämättömän lämmin, eikä kerma siitä oikein ilahtunut. Tai onko se lämpö nyt mikään ihme, kun olin juuri pyörittänyt koneellisen tiskiä, pessyt pyykkiä ja leiponut pari pellillistä sämpylöitä... Kun kermavaahto päätti pursotusten yhteydessä lämmetä ja löystyä, saivat päälle suunnitellut pursotukset väistyä sokerimassasta pyöräytettyjen kivien tieltä.

Täytettä tehdessä lisäsin joukkoon yhden liivatteen, sillä täyte oli ehkä turhankin löysää. Useammankin olisi voinut laittaa, mutta talosta ei enempää liivatetta löytynyt.



Toivotaan, että päivänsankari ja vieraat kakusta tykkäävät!

Angry birds-kakku

Pohja:
4 kananmunaa
2dl sokeria
1,5dl vehnäjauhoja
0,5dl tummaa kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
Täyte:
250g pakastemansikoita
2dl vispikermaa
1prk(200g) maustettua rahkaa, makea mansikka
1tl vaniljasokeria
50g maitosuklaata
(1 liivatelehti + 0,5rkl vettä)
Kostutukseen:
vedellä laimennettua sitruunamehua
Päälle:
vihreää marsipaania
punaista sokerimassaa
keltaista sokerimassaa
mustaa sokerimassaa
valkoista sokerimassaa
ruskeaa sokerimassaa
oranssia sokerimassaa
sinistä sokerimassaa
Reunoille:
4dl vispikermaa
4tl vaniljakreenijauhetta
0,5tl vaniljasokeria
punaista ja keltaista elintarvikeväriä
vihreää elintarvikeväriä

  Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakao- ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos siivilän läpi muna-sokerivaahtoon.
   Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (halk. 24cm). Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla. Jos tikkuun ei tartu taikinaa, on pohja kypsä. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Leikkaa pohja kolmeen osaan.
   Valuta sulaneista mansikoista mehu siivilässä. Hienonna mansikat veitsellä, mukaan saa jäädä hieman sattumia. Vaahdota kerma ja mausta vaniljasokerilla. Sekoita joukkoon rahka ja mansikat. Jos lisäät liivatetta, pehmitä se kylmässä vedessä, purista vedet pois ja sulata puoleen ruokalusikalliseen kiehuvaa vettä. Kaada liivateseos ohuena nauhana rahkaseoksen joukkoon samalla hyvin sekoittaen. Leikkaa suklaa karkeaksi rouheeksi veitsellä.
   Levitä puolet täytteestä alimman levyn päälle ja ripottele sen päälle puolet suklaarouheesta. (Alimmaista levyä ei tarvitse kostuttaa, koska täyte on kosteaa.) Nosta päälle toinen pohjalevy. Kostuta levy laimennetulla sitruunamehulla ja peitä rahkaseoksella sekä suklaalla. Nosta kansilevy päälle ja kostuta se.
  Kääri kakku kelmuun ja anna tekeytyä jääkaapissa kevyen painon alla mielellään seuraavaan päivään. Poista kelmut ja leikkaa halutessasi kakun alle leivin- paperin pala. Näin kakkua on helppo siirrellä, eikä mahdollinen kakkupaperi hajoa kostuessaan.
  Vatkaa puolet pursotuksen kermasta vaahdoksi. Ennen vatkaamista lorauta joukkoon pikku tilkka sekä punaista että keltaista elintarvikeväriä. Vatkaamisen loppupuolella lisää joukkoon kaksi teelusikallista vaniljakreemijauhetta. Levitä muutama ruokalusikallinen vaahtoa tasaisesti kakun päälle. Nosta loppu vaahto kylmään odottamaan.
  Sekoita valkoista ja oranssia sokerimassaa keskenään, jolloin saat vaalean massan. Värin ei tarvitse mennä kokonaan sekaisin. Kauli pyöreähkö levy ja nosta se kaulimen avulla kakun päälle. Tasoittele ja leikkaa ylimääräinen levy vaikka saksilla pois. Tee lopusta oranssista vaahdosta kevyet pursotukset kakun reunaan niin, että väliin jää paikat vihreälle pursotukselle.
  Vatkaa loppu kerma vaahdoksi, lisää ennen vaahdottamista kerma joukkoon tilkka vihreää elintarvikeväriä. Vatkaamisen loppupuolella lisää joukkoon vaniljakreemijauhe ja vaniljasokeri. Tee loput pursotukset kakun reunaan.
  Nostele koristeet kakun pinnalle.






Tämä oli mun ihka ensimmäinen älpö-kakku <3

5 kommenttia:

  1. Aivan ihastuttava älpö-kakku!!
    Ja totta, lapset on tosi "huonoja" syömään kakkuja. Meillä sitten seuraavana päivänä omat lapset syövät vasta kakkua, mutta juhlapäivänä puputetaan kaikkea muuta siitä viereltä. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos kakusta!! Kakku sai ansaittua huomiota kaikilta juhlavierailta ja alkoi välitön huutelu, kuka haluaa syödä minkäkin "älpön" tai possun jne... =) Parhaiten menikin nuo hahmot kaupan, mutta saimmepa vielä aikuisten kesken herkutella ja tarjota isovanhemmillekin. Hyvää oli! =) JMO

    VastaaPoista
  3. Kiitos, kiitos molemmille :) Mulla oli kyllä suunnattoman kivaa noita hahmoja tehdessä! Taidan tehdä vielä toisenkin jossain vaiheessa :D

    VastaaPoista
  4. Taas kerran upea kakku, kyllä sinä sitten osaat! Angry Birds on ihan oma suosikkini.:D

    VastaaPoista
  5. Kiitos Melody :) Tällä tietoa saan loppukuusta tehdä toisen Angry birds-kakun. Tuskin maltan odottaa :)

    VastaaPoista