1. elokuuta 2013

Vaaleanpunaista iloa - vispipuuroa karviaisista ja pikaista pastaa

Yritän edelleen saada vanhoja marjoja käytettyä, että saisi pakastimiin tilaa uusille. Pari pientä rasiaa karviaisia katosi helposti kattilalliseen vispipuuroa. Meidän pikkumies tykkää karviaisista tehdystä vispipuurosta valtavasti, vaikkei kyseisistä marjoista sellaisenaan piittakaan. Yleensä en siivilöi marjoja pois puuroa tehdessä, kun ei ne kuoret mua haittaa. Tällä kertaa päätin tehdä toisin. Mutta aivan hyvin voi marjat jättää puuroon ja vatkata sileäksi, ei niitä pieniä kuoren palasia edes huomaa. Mun mielestä vispipuuro on parhaimmillaan seuraavana päivänä, kun maut ovat tasaantuneet ja usein rakennekin muuttuu.

Karviaisvispipuuro

5dl punaisia karviaisia
4dl vihreitä karviaisia
1l vettä
1,5-2dl täysjyvämannasuurimoita
1,5-2dl sokeria
(0,5tl suolaa)

  Kaada puhdistetut, tuoreet tai jäiset karviaiset kattilaan. Lisää vesi, kuumenna kiehuvaksi ja keitä 5-10 minuuttia, tai kunnes karviaiset ovat pehmenneet. Siivilöi liemi ja pusertele keitettyjä marjoja siivilää vasten niin, että saat kaiken mehun talteen.
  Kaada liemi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Vatkaa joukkoon mannasuurimot ja sokeri. Anna kiehua hiljalleen 5-10 minuuttia (tai pakkauksen ohjeen mukaan!). Mausta halutessasi suolalla.
  Anna puuron jäähtyä kunnolla. Vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella.


Koehaistaja työssään....

Huvitus kokkailuun on aikalailla miinuksella. Väsy painaa ja kroppa prakaa. Seisominen hellan ääressä ei oikein houkuttele. Siksi täytyy ruokkia perheensä tällaisilla varsin pikaisilla ruoilla. Vaikkei tämä niin ihmeellistä ole, niin hyvin kelpasi.

Pikainen salsa-jauhelihakastike pastalle

400-500g jauhelihaa
1-2 punasipulia
3-4 valkosipulinkynttä murskattuna
1tlk salsaa
1pss tacomausteseosta
150g ranskankermaa
0,5-1dl vettä

  Ruskista jauheliha. Lisää ruskistamisen loppupuolella silputtu sipuli ja valko- sipulimurska. Anna sipulien kuullottua hetki. Lisää mausteseos jauhelihan joukkoon ja sekoita. Kaada pannulle salsa ja ranskankerma. Sekoita ja lisää vettä tarvittaessa. Kuumenna ja anna kastikkeen kiehua hiljalleen 5-10 minuuttia. Tarjoa tuorepastan ja parmasaanin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti