9. syyskuuta 2013

Jos suklaata vain sydän on...

Kun tyttö tänään tuli koulusta kotiin, tivasi hän, että enhän aio leipoa enää mitään. Hieman ihmettelin moista kysymystä, mutta syy selvisi hyvin nopeasti. Olivat kavereidensa kanssa keksineet, että haluavat leipoa opettajilleen jotain hyvää. Tottahan minä sellaiseen suostuin, sillä on vaan mahtava homma, että lapset haluavat leipoa! Ei sitä muuten opi, jos ei itse saa tehdä. Leipomuksen ja ohjeen saivat valita itse ja pienen pohtimisen jälkeen päätyivät pehmeäsydämisiin suklaamuffinsseihin. Ohje näihin löytyi Gummerruksen Kuppikakut-kirjasta. Kirjan ohjeesta oli tosin sokerin määrä jäänyt pois, joten täytyi hieman soveltaa. Muutenkin tytöt tuplasivat taikinan ja saivat aikaan 12 todella herkullista muffinssia! Ihanan suklaisia ja keskellä oli pehmeän valuva suklaasydän. Jos leivonnaiset ovat tätä tasoa, niin taatusti saavat leipoa toistekin. Olen todella ylpeä likkojen suorituksesta :)

Pehmeäsydämiset suklaamuffinssit
(12kpl)

170g vehnäjauhoja
1,5tl leivinjauhetta
2rkl tummaa kaakaojauhetta
140g sokeria
110g pehmeää voita
2 isoa kananmunaa kevyesti vatkattuna
100g tummaa suklaata
Pinnalle:
tomusokeria

  Kuumenna uuni 190 asteeseen. Asetele muffinipellille 12 paperivuokaa. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe keskenään ja siivilöi seos suureen kulhoon. Lisää pehmeä voi, sokeri ja kevyesti vatkatut munat ja vatkaa sähkövatkaimella tasaiseksi.
 Lusikoi puolet taikinasta paperivuokiin. Pilko suklaa 12 palaan ja paina palat kevyesti taikinan päälle. Lusikoi päälle loppu taikina niin, että suklaat peittyvät.
  Paista muffinsseja 20 minuuttia uunin keskitasolla. Kokeile kypsyys tikulla. Jätä muffinssit pellille 2-3 minuutiksi, hunnuta tomusokerilla ja tarjoa lämpiminä. Maistuvat hyviltä myös jäähtyneenä!

 

 




4 kommenttia:

  1. Siitä se lähtee!!
    Taitaa olla tyttö äitiinsä tullut...?! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Liekö sitten geeneissä :D Mun isä oli valtavan hyvä laittamaan ruokaa. Eikä äidinkään kokkaustaidoissa mitään vikaa ole :)

      Poista
  2. Onpa ihanan näköinen herkku! Tuo suklaasydän kruunaa kaiken .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Vähän jännitin, että miten tytöt saavat tuon suklaasydämen pysymään paikoillaan, mutta todella hyvin onnistuivat. Ja sula suklaa muffinssin sisällä oli kyllä hyvää!

      Poista