28. syyskuuta 2013

The secret language of birds - Angry birds

Kaverini poika juhlii tänään 9-vuotissynttäreitään ja sain pyynnön tehdä juhlille sekä Angry birds-kakun sekä kalaisan voileipäkakun. Täytekakun täytetoiveena oli samaiset mango- ja vadelmatäytteet kuin kaverin kummimuksulle tekemässäni Late-kakussa. Oli kuulemma tosi hyvää :) Ja niinhän ne onkin. Ihanan raikkaita, eikä mitenkään järkyttävän makeita. Koristeluun toivottiin samaa tyyliä kuin ensimmäisessä "älpö"-kakussakin. Pohjan tein tällä kertaa Raision sivuilta löytyneen ohjeen mukaan ja pakko sanoa, että kerrankin pohja onnistui todella hyvin. Ainakin kokonsa puolesta, toivottavasti myös maun. En tiedä, oonko koskaan saanut aikaiseksi noin korkeaa pohjaa!

Mulla oli hieman vaikeuksia löytää tähän hätään sopivan punaista sokerimassaa, joten punainen tipu on tällä kertaa tehty marsipaanista, samoin possut. Kaikki muu on sokerimassaa. Koristeet mun täytyi tehdä salaa pikkumieheltä, sillä hän olisi kovasti halunnut auttaa kakkuhommissa, kuten hän asian ilmaisi. Tein mä sitten ylimääräiset possut noille omille ipanoillekin.

Pursotustenkin kanssa mulla oli hieman hankaluuksia, sillä ensinnäkin nukuin aamulla pommiin ja kakkua koristelessa podin järkyttävää päänsärkyä ja kädet tutisivat oikein huolella. Ja ei, mulla ei ollut krapulaa :D Väsy vain.

Mutta, kakku on nyt lähtenyt maailmalle. Vielä kerran suuren suuret onnittelut päivänsankarille! Toivotaan, että kakku kelpaa!



Angry birds-kakku

Pohja: 
6 kananmunaa
2dl sokeria
2dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
1-2tl leivinjauhetta
Vuokaan:
margariinia
korppujauhoja
Kostutus:
reilu 1dl spriteä
Vadelmatäyte:
100g pakastevadelmia
2rkl sokeria
1,5 liivatelehteä
0,5rkl vettä
1dl vispikermaa
Mangotäyte:
1prk(425/225g) säilykemangoa valutettuna
4rkl sokeria
3 liivatelehteä
1rkl sitruunamehua
2dl vispikermaa 
Päälle:
4dl vispikermaa
4tl vaniljakreemijauhetta
tippa vihreää elintarvikeväriä
Koristeet:
sokerimassaa
marsipaania

  Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi vaahtoon. Sekoita taikina tasaiseksi varovasti nostellen.
  Kaada taikina huolellisesti voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (halkaisija 24cm) ja paista uunin alatasossa noin 35 minuuttia. Kumoa kakku vasta hieman jäähtyneenä.
  Tee täytteet. Soseuta sulaneet vadelmat sauvasekoittimella soseeksi. Mausta sokerilla. Laita liivatteet kylmään veteen viideksi minuutiksi. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Puristele liivatelehdistä vesi pois ja liuota kiehuvaan vesitilkkaan. Sekoita liivateseos vadelmatäytteen sekaan samalla hyvin sekoittaen. Vaahdota kerma ja sekoita vadelmaseos joukkoon. Tee mangotäyte samoin.
  Leikkaa jäähtynyt kakkupohja neljään osaan. Nosta pitkät kelmusuikaleet ristikkäin kakkuvuokaan ja nosta päällimmäinen levy vuokaan leikkauspinta ylöspäin. Kostuta pohja kevyesti ja levitä päälle puolet mangotäytteestä. Nosta päälle kakkulevy, kostuta ja levitä päälle vadelmatäyte. Seuraavaksi levy, kostutus ja loppu mangotäyte. Viimeisenä vielä kakkulevy ja kevyt kostutus. 
  Kääri kelmusuikaleet tiukasti kakun päälle ja nosta kakku jääkaappiin. Anna tekeytyä mielellään seuraavaan päivään.
  Kumoa kakku tarjoilualustalle. Halutessasi voit leikata kakun ja kakkupaperin väliin palan leivinpaperia, jolloin kakkupaperi ei heti vety rikki.
  Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi. Lisää vaahdottamisen alkupuolella elintarvikeväri ja vaahdottamisen loppupuolella vaniljakreemi. Kauli sokerimassasta ohut, kakun päällisen kokoinen sokerimassalevy ja nosta se kakun päälle. Pursota reunat. Nostele tiput päälle.



 


Sitten vielä muistaessani Suuren Suuri Kiitos Mustikkasuu-blogin Heidille ihanasta paketista! Arpaonni suosi ja sain oikein kivan kuppikakkukirjan ja Pikku Myy-heijastimen! Osui aika nappiin, sillä Pikku Myy on mun suuri idoli <3 Molemmat tulee taatusti ahkeraan käyttöön!


8 kommenttia:

  1. Ihana kakku! Ja kuulostaa hyvältä, kivan raikkaalta. :)
    Mä olen vuosien tauon jälkeen alkanut taas mieltymään limukostutuksiin, tuo sprite on hyvä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Mä tykkään kanssa spritestä ja fantasta. Appelsiinifanta sopii hämmentävän hyvin mansikkaisten kakkujen kostukkeeksi. Muuten ei kyllä limuja tuu käytettyä.

      Poista
  2. Vau tuo olisi ollut kuumaa tavaraa meilläkin pojun synttäreillä ;) ihanat täytteet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Seuraaville synttäreille sun täytyy pyöräyttää sitten tällainen :) Olettaen, että kiukkutiput vielä silloin kiinnostaa.

      Poista
  3. Tosi hieno kakku ja mahtavat koristeet. Olet kehittynyt huimasti näiden koristeiden tekemisessä. Pitäisi itsekin ryhtyä opettelemaan. Suurin kynnys on varmaan tuossa tarvikkeiden ostamisessa..:D

    Mukavaa, että palkinto oli mieleinen. Olin postissa lähettämässä kirjaa, kun muistin nähneeni blogissasi Pikku Myy tarjottimen. Siinä sitten laskeskelin 1 + 1 on 2...:D Niin ihana tuo Pikku Myy heijastin..<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heidi! Aika vähäisillä tarvikkeilla minäkin aloitin. Oikeastaan vain mielikuvitus on rajana, sillä mä ainakin käytän apuna kaikkea, mitä keittiövälineitä sattuu vaan löytymään :D

      Niin ja hyvin laskettu :D Mulla on ollut tuollainen heijastin, mutta harmikseni sen kadotin! Olisin ostanut uuden, mutta nyt ei tarvikaan. Tuli siis kuin tilauksesta :D

      Poista
  4. Kyllä on kakussa hienot koristeet!

    VastaaPoista