28. syyskuuta 2013

Tiny salmon swimming in cream - lohi-katkarapuvoileipäkakku

Kaverin pojan synttäreille lähti myös tämä kalainen voileipäkakku. Täytteen suhteen sain aika vapaat kädet, joskin hyväksytin suunnitelmani vielä kakun saajalta. Täytteenä tässä kakussa on kylmäsavulohitahna ja katkaraputahna. Mielenkiinnolla odotan millaisen palautteen kakku saa, sillä en ole kalakakkuja tehnyt pitkään aikaan. Toivotaan, että kelpaa! Sen mitä täytteitä maistelin ja veistin pienen palan kakkua reunasta, niin ne ainakin maistui hyvältä. Ilomielin olisin voinut syödä kakun itse :)


Pyöreä lohi-katkarapukakku

14 viipaletta isoja ruispaahtoleipiä
7 viipaletta isoja vehnäpaahtoleipiä
Kostutus:
n.2dl kasvislientä
Lohitäyte:
150-200g kylmäsavulohta
1 punainen paprika
1prk(125g) smetanaa
1dl vispikermaa
tuoretta tilliä hienonnettuna
ripaus sitruunapippuria
Katkaraputäyte:
1prk(360/170g) katkarapuja
150g créme fraichea
1 pieni punasipuli
200g katkaraputuorejuustoa (tai kylmäsavulohi)
tuoretta persiljaa
Päälle:
200g katkaraputuorejuustoa
0,5dl créme fraichea
Koristeluun: 
salaattia
kylmäsavulohiviipaleita
katkarapuja
kurkkua
tilliä
sitruunaa

  Kiehauta kasvisliemi hyvissä ajoin ja anna jäähtyä. (Keitin 2,5dl vettä ja 1/4 kasvisliemikuutiota). Leikkaa leivistä kovat reunat pois.
  Valmista täytteet. Vatkaa lohitäytettä varten kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon smetana, hienonnettu kylmäsavulohi ja tilli sekä pieneksi kuutioitu paprika. Mausta ripauksella sitruunapippuria.
  Sekoita katkaraputuorejuusto ja créme fraiche keskenään ja lisää joukkoon hienonnettu punasipuli ja persilja sekä hieman pienemmiksi leikatut katkaravut. Jos haluat, jätä isoimmat ja kauneimmat katkaravut koristelua varten.
  Laita pyöreän vuoan (halk. 26cm) päälle kaksi pitkää kelmusuikaletta pitkittäin. Nosta pohjalle ensin neljä ruispaahtoleipäpalaa "ristin" muotoon. Leikkaa loput kolme leipäpalaa sopivan kokoisiksi paloiksi ja täytä niillä välit. Kostuta leivät kevyesti ja levitä päälle katkaraputäyte. Nostele päälle kerros vehnäpaahtoleipiä, kostuta. Levitä päälle lohitäyte. Laita päälle kerros ruispaahtoleipiä ja kostuta. Kääri kelmusuikaleet tiiviisti kakun päälle ja nosta kakku jääkaappiin. Laita päälle kevyt paino ja anna maustua seuraavaan päivään. 
  Kumoa kakku alustalle ja poista kelmut. Notkista tuorejuusto créme fraichella ja levitä seos tasaisesti kakun pintaan. Nosta päälle salaattia, lohiruusukkeita, tilliä, katkarapuja, ohuita sitruunaviipaleita ja kurkkulehtiä. Kurkkulehtien teko-ohje löytyy täältä.



4 kommenttia:

  1. Ah, voileipäkakkua - jollet vielä makuarviota saanut, niin ainakin näyttää upealta! Ja ulkoasunkin olet ehtinyt freesaamaan jossain välissä (mulla on taas mennyt ohi), hieno :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heidi :) Illalla sain palautetta ja oli kuulemma erittäin hyvää. Saan kunnia jatkossakin tehdä voileipäkakkuja :D

      Poista
  2. Voi kuinka herrrrrkullinen voileipäkakku!!!!!:)

    VastaaPoista