21. syyskuuta 2013

Try the salami, Tommy! - täyteperunat meetvurstilla

Mun läppärikin sanoi sitten lopullisesti sopimuksensa irti. Onneksi sain veljeltäni koneen lainaan siksi aikaa, että möhkälekoneen uudet osat saapuvat. Vieraalla koneella työskentely tuntuu vaan jotenkin omituiselta, mutta eiköhän tähänkin totu. Ehkä. Ja toiveissa on, että koneeni olisi jo ensiviikolla kunnossa.

Eilisistä sapuskoista pikainen esittely ja sitten ohjeet jakoon. Mies oli jokin aika sitten ostanut ison paketillisen meetvurstitankojen pääpaloja ja paketti nökötti edelleen koskemattomana jääkaapissa. Niin hyvin kuin meetu säilyykin, niin ei siitä viitsi mitään muinaismuistoa kuitenkaan tehdä ja jättää jääkaappiin lojumaan ikuisiksi ajoiksi. Kaivelin sitten mapeistani meetvursti-uuniperunoiden ohjeen ja seuraksi tein meksikolaista salaattia, molemmat Pirkan ohjetta soveltaen. Kumpikaan ei ollut mitenkään mullistavaa, mutta jotenkin noihin perunoihin iski hirveä himo. Onneksi tein isomman satsin, sillä muuten olisi loppunut kesken. Ohjeessa nämä oli nimetty tulisiksi, mikä ei kyllä pitänyt paikkaansa. Tosin se on enimmäkseen käytetystä chilikastikkeesta kiinni. Salaattikaan ei mitenkään ihmeellistä ollut, mutta menetteli. Ehkä mielipiteeni johtuu osittain siitä, etten erityisemmin tykkää pakastevihanneksista. Yhdessä nämä kuitenkin toimivat ihan hyvin.

Meetvurtsitäytteiset perunat

3 isoa (tai 5 pienempää) uuniperunaa, rosamunda
Täyte:
100-150g meetvurstia
1 keltainen paprika
0,5dl tuoretta basilikaa hienonnettuna
2-3rkl makeaa chilikastiketta
Päälle:
1-1,5dl juustoraastetta

   Pese perunat hyvin ja pistele niihin reikiä haarukalla. Kypsennä perunoita mikroaaltouunissa täydellä teholla (650w) 10-15 minuuttia.
   Valmista sillä aikaa täyte. Pese, halkaise ja viipaloi paprika. Säästä osa viipaleista koristeeksi ja paloittele loput pieniksi kuutioiksi. Sekoita paprikakuutiot, meetvurstirouhe, hienonnettu basilika ja chilikastike keskenään.
  Halkaise esikypsennetyt perunat. Koverra ne lusikalla ja lisää perunamassa täytteen sekaan. Laita koverretut perunakupit voideltuun, laakeaan uunivuokaan. Annostele niihin täyte.
 Pane paprikaviipaleet täytteen päälle, ripottele pinnalle juustoraastetta ja kuumenna 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Koristele tuoreella basilikalla. Tarjoa halutessasi lisäksi yrteillä maustettua kermaviilikastiketta ja raikasta salaattia.




Mexicansalaatti

3-4 isoa tomaattia
1 kerä jääsalaattia
1 punainen chili
1tl valkosipulimurskaa
2rkl öljyä
1pss(450g) Mexican mix-vihannessekoitusta
1rkl valkoista balsamicoa
suolaa

  Viipaloi huuhdotut tomaatit ja asettele ne renkaaksi kookkaan vadin reunoille. Revi keskelle huuhdottu, valutettu jääsalaatti. Halkaise chilipalko ja poista kanta, siemenet ja kalvot sisältä. Hienonna malto.
  Kuumenna öljy paistokasarissa, kiehauta siinä chilisilppu sekä valkosipulimurska ja lisää vihannessekoitus. Kuumenna vihanneksia pakkauksen ohjeen mukaan noin 4-5 minuuttia. Lisää balsamico ja suola, lusikoi seos salaatin päälle. Tarjoa heti esimerkiksi leivän ja grillivartaiden kanssa.



2 kommenttia:

  1. Aika hauskat nämä täytetyt perunat, en ole koskaan maistanut! Pakko joskus kokeilla, hauska vaihtoehto perinteisille uuniperunoille :)

    VastaaPoista
  2. Ja ovat aika nopeat tehdä, kun esikypsennys tapahtuu mikrossa. Tosin minä onnistuin polttamaan sormeni perunoita mikrosta ottaessani. Kumma juttu, jos höyry on kuumaa :D

    VastaaPoista