15. syyskuuta 2013

Watch My Shoes! - pronssimitalistin nappiskakku

Semi 01:n tytöt voittivat piirisarjassa pronssia! Mahtava suoritus! Viimeinen peli pelattiin viikolla Vaasan Sportia vastaan ja likat voittivat pelin 1-0. Kovan paineen alla hieno suoritus, sillä Vaasan Sport ei ole mikään helppo vastus! Tyttöni pelaa maalissa ja kuulemma onnistui pelastamaan muutaman kerran ihan uskomattoman hyvin. Ja tietysti se yksi maali oli ratkaisevan tärkeä! Lämpimät onnittelut koko joukkueelle upeasta suorituksesta <3

Mielelläni leipoisin kakun koko joukkueelle, mutta tällä kertaa piti tyytyä tekemään kakku vai neidille. Ajatus nappulakenkäkakusta syntyi joku aika sitten fysioakustisessa tuolissa istuessa ja pakko nuo oli päästä tekemään. Tuolissa istuessa oli aina mukavasti aikaa ajatella ja suunnitella kaikkia kivoja juttuja :) Harmi, että hoidosta ei mulle ollut mitään hyötyä, ainoastaan pieni hengähdyshetki arjen keskellä, joten jouduin jättämään käynnit muutamaan kertaan. 

Ei näistä kengistä täydelliset tulleet, mutta kiva näitä oli tehdä! Pohjaksi tein kääretorttupohjan. Tosin jouduin perunajauhot korvaamaan ohratärkkelyksellä, eikä se ollut oikein hyvä juttu. Jotenkin tuo pohja oli liian pehmoinen. Lisäksi unohdin ottaa täytteen mansikat ajoissa sulamaan ja yön aikana pehmittivät pohjaa vähän turhankin paljon. Mutta kakku pysyy kasassa ja se on tärkeintä.




Nappiskakku

Pohja: 
4 munaa
1,5dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
1dl ohratärkkelystä tai perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
2 rkl tummaa kaakaojauhetta 
Täyte:
200g tummaa suklaata
200g maustamatonta tuorejuustoa
2dl vispikermaa
1dl sokeria
1rkl vaniljasokeria
250g pakastemansikoita
Kostutukseen:
maitoa
Voikreemi:
200g voita
400g tomusokeria
3rkl maitoa
1,5tl vaniljasokeria
Kuorrutus:
n.400g mustaa sokerimassaa
valkoista sokerimassaa
oranssia sokerimassaa
mustaa lakunauhaa

   Pohja: Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi, kovaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen.   
  Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteisen uunin keskitasolla noin 6-8 minuuttia. (Jostain syystä nyt kesti 12 minuuttia!) Kumoa kypsä pohja sokeroidun leivinpaperin päälle ja irrota paistossa käytetty leivinpaperi heti. Anna pohjan jäähtyä hyvin. 
  Täyte: Vatkaa kerma vaahdoksi. Paloittele suklaa kulhoon ja sulata varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita tuorejuusto hieman jäähtyneen suklaan joukkoon. Mausta seos sokerilla ja vaniljasokerilla. Sekoita kermavaahto suklaaseokseen.
  Leikkaa pohja kahteen osaan. Nosta toinen levy pitkän kelmusuikaleen päälle. Kostuta hyvin varovasti. Levitä päälle 3/4 suklaavaahdosta. Nostele päälle viipaloidut mansikat. Mansikat kannattaa sulattaa ja valuttaa ensin. Nosta toinen levy päälle, kostuta hyvin varovasti. Kääri kakku tiiviisti kelmuun ja nosta jääkaappiin ja anna tekeytyä seuraavaan päivään. 
  Kakun muotoilu: Leikkaa leivinpaperista tai paperista kengän pohjan muotoinen kaava. Mittaa niin, että pohjasta saa kaksi kenkää. Kumoa kakku leivinpaperille tai muulle alustalle. Aseta kaava kakulle ja leikkaa terävällä veitsellä oikeaan muotoon.


 

Muotoile ylijäämäpaloista kengän päällinen. Itse levitin yli jäänyttä suklaavaahtoa kantapään kohtaan ja nostelin siihen kakun paloja. Kakkua kannattaa muotoilla reilusti käsin painellen. Levitä loppu suklaavaahto kakun pinnalle niin, että saat osan raoista peittoon.





Vatkaa voikreemiä varten huoneenlämpöinen voi ja muut ainekset sähkövatkaimella pehmeäksi ja tasaiseksi. Levitä kreemi kakun pinnalle ja muotoile sen avulla kakkua oikeaan muotoonsa. Aluksi kreemin levittäminen voi olla hankalaa, sillä kakku murustuu kreemin alle. Kannattaa siis levittää pieniä nokkoja kerrallaan. Yritä saada pinnasta mahdollisimman tasainen.




Tee kengän päällinen sokerimassasta. Kauli pieni pala kerrallaan ja kokoa kakun pinta Käytä kaulimisessa tarvittaessa tomusokeria apuna. Laitoin ensin kengän suulle mustan palan, sitten kengän kielen. Seuraavaksi tein kengän sivupalat, joihin tein valmiiksi nauhanreiät ja pujottelin lakunauhaa nauhoiksi. Pujottelin nauhan palojen ollessa pöydällä ja nostin sitten koko komeuden kakun päälle. Pehmitin lakunauhaa ihan muutaman sekunnin mikrossa, jotta se taipuisi paremmin. Ja kokemuksesta voin sanoa, että kuusi sekuntia oli liikaa!! Lopuksi laitoin kärkikappaleen, koristeet ja kantapään.




Nosta kakut varovasti alustalle. Koska nappikset ei KOSKAAN ole puhtaat (tai no on kaupassa), niin en liiemmälti pyyhkinyt kaulinnassa apuna käytettyjä tomusokereita pois.



4 kommenttia:

  1. WAU mikä kakku!! :) Niinkuin olen varmaan aiemminkin maininnut, että itse pelasin myös pienempänä monet vuodet jalkapalloa ja olisin kyllä niin tykännyt silloin näistä jalis-aiheisista kakuista!
    Ja oikein paljon onnea koko joukkueelle & erityisesti huippumaalivahdille!!! Tuo molarin homma ei etenkään jalkapallossa ole kovin helppoa.

    VastaaPoista
  2. Kääkky oli oikein hyvää! Mua ei ainakaan haitannut että mansikat kosteutti "liikaa", kuka sitä nyt kuivaa kakkua :D Pitääköhän mun ottaa sulle kuva perheen isomman futarin nappiksista lokakuun ekaa varten :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä että kelpas :D Eiköhän tuollaiset voi toisekki tehdä, jos haluat :)

      Poista