24. lokakuuta 2013

Everytime I eat vegetables it makes me think of you - helppo kasviskastike pastalle

Ajatus eiliselle suunnitellusta ruoasta, saati sen syömisestä, tökki pahemman kerran. Ruokalistaa suunnitellessa kasviskastike pastalle kuulosti hyvältä, mutta eilen se ei enää tuntunut niin hyvältä ajatukselta. Mutta, kun ainekset oli kaapissa, niin päätin kastikkeen silti tehdä. Ja onneksi tein. Kaikessa yksinkertaisuudessaan ruoka osoittautui hämmentävän maukkaaksi. Jopa muksut söi hyvällä ruokahalulla ja se on jo hyvin se! Tyttö tosin nyrpisteli aluksi nenäänsä kastikkeen nähdessään, mutta maistettuaan ihastui ja totesi että "Äiti, sä teet kyllä hyvää ruokaa." Ette usko miten sellainen lämmitti mieltä, kaikkien näiden ruoan ja syömisen kanssa taisteltujen vuosien jälkeen. Ohje kastikkeeseen löytyi yhdestä reseptejä täynnä olevasta ruutuvihosta, jonka olen koonnut aikana ennen tietokoneita, tai siis omaa konetta, ja siitä on pieni ikuisuus.  Sen lisäksi olen näköjään lukenut ohjetta väärin ja laittanut ruokaan noin puolet vähemmän kasviksia kuin mitä alkuperäisessä ohjeessa oli. Laitan ohjeen tähän kuitenkin sen mukaan miten itse tein. Tuoreet yrtit olisivat tähän sopineet, mutta niitä ei nyt löytynyt.




Helppo kasviskastike pastalle

7dl raastettuja kasviksia (mulla  1 iso porkkana, 1 palsternakka, 1 iso sipuli)
tilkka öljyä
3-4dl vettä
1 kasvisliemikuutio
n.100g sulatejuustoa
2-3 valkosipulinkynttä
(suolaa)
viherpippuria
kynteliä tai oreganoa

  Käytä kasviksia vuodenaikojen mukaan, 2-3 lajiakin piisaa kerralla. Käytä juurekset raastettuna, kaali suikaloituna, purjo renkaina tai sipulit silputtuna. 
  Pehmennä valitsemasi kasvikset kattilassa pienessä öljytilkassa noin 10 minuutin ajan. Lisää kasvisseoksen joukkoon vesi ja murenna joukkoon kasvisliemikuutio.
  Kun seos kiehuu, lisää kuutioitu sulatejuusto ja puserretut valkosipulinkynnet. Anna seoksen kiehua noin 10 minuuttia, eli kunnes juusto on sulanut. 
  Mausta kastike ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa mausteita. Tarjoa tuorespagetin tai muun pastan kera.

6 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. No, ainakin pienemmän :D Isomman sanoihin en välttämättä aina heti uskoisi :D

      Poista
  2. Kuulostaapa hyvältä. Me ollaan päätetty pitää vähinttän yks kasviruokapäivä viikossa ja tämä onkin seuraavana kasviruokapäivänä kokeilussa. Niin ja mun blogissa on pieni haaste sinulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävinkin haastetta kurkkaamassa, kiitos :) Meillä on ollut kanssa tapana viettää yksi kasvisruokapäivä viikossa. Tosin joskus se aina unohtuu ruokalistaa suunnitellessa... Tuntuu, että ideat kasvisruokien suhteen on ihan hukassa, siksi ne päivät on niin helppo sivuuttaa.

      Poista