5. lokakuuta 2013

I did it my way - possua, punkkua ja sieniä padassa

Aivan ensimmäisenä mun täytyy antaa iso kiitos serkulleni, joka toi meille muistaakseni viime syksynä purkillisen kuivattuja suppilovahveroita. Sienet oli serkun itse poimimia ja kuivaamia. Purkkia ja sen sisältöä on varjeltu kuin suurta aarretta, aina tähän päivään saakka :) Viime viikolla mies esitti toiveen ruoasta, jossa olisi possua, sieniä ja punaviiniä, ja nimenomaan noita kuivattuja suppiksia. Mun oli siis aika antaa periksi ja ottaa osa sienistä käyttöön. Mulla ei ollut oikein minkäänlaista ajatusta siitä, millaisen ruoan tekisin, joten sävelsin sitä mukaa kun kokkasin. Vasta jälkikäteen tosin kuulin, että ukko olisi halunnut itse tehdä tämän ruoan. Tosin sain anteeksi, sillä ruoasta tuli aivan järjettömän hyvää! Kahdelle päivälle suunniteltu pata katosi päivässä... Hups.


Suppilovahvero-possupata

n.400g possun palapaistia
200g rasvaista porsaan lapaa
2-3rkl vehnäjauhoja
2rkl öljyä
1tl suolaa
mustapippuria
2-3 sipulia
8 kuivattua katajanmarjaa
1 lihaliemikuutio
3dl vettä
2-3dl punaviiniä
kourallinen kuivattuja suppilovahveroita + vettä liottamiseen
1-2rkl soijaa
1rkl mustaherukkahyytelöä

  Laita kuivatut suppilovahverot pieneen kulhoon ja kaada päälle sen verran vettä että peittyvät. Kuutioi possun lapa, lohko kuoritut sipulit. Pyörittele kaikki lihapalat vehnäjauhoissa ja ruskista kevyesti muutamassa erässä pannulla öljyssä. Nosta lihat pataan ja mausta suolalla ja pippurilla. Kuullota sipulilohkoja hetki pannulla possuista irronneessa rasvassa ja nosta pataan. Kaada vesi pannulle, murenna joukkoon liemikuutio ja kuumenna samalla sekoitellen, kunnes liemikuutio on liuennut. Kaada kuuma liemi pataan. Lisää viiniä sen verran, että lihat peittyvät. Heitä sekaan katajanmarjat.
  Kypsennä pataa 175-asteisessa uunissa noin 1,5 tuntia. Lisää joukkoon liotetut sienet liemineen, mustaherukkahyytelö ja soijaa maun mukaan. Jatka kypsentämistä vielä 30 minuuttia tai kunnes lihat ovat mureita.
  Tarjoa perunamuusin kera.


Mun aarre <3

4 kommenttia:

  1. Voin uskoa että tämä oli hyvää!! Tehtiin tuo hirvipata aikalailla samoilla aineksilla, ai vitsi että oli hyvää!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olis se hirvipata kelvannut mullekin :) ...vieläkin hitusen kade....

      Poista
  2. Käytä pois niin minä tuon kohta lisää:)

    VastaaPoista