10. marraskuuta 2013

Hello, hello, hello: where is the cat? - mansikkainen Hello Kitty-kakku

Sain pyynnön tehdä kakun suloisen tytön 3-vuotissynttäreille. Toiveena oli pyöreä, mansikanmakuinen kakku, jossa on jotain Hello Kitty-juttuja päällä. Ensin ajattelin tehdä sellaisen littanan kuvan, mutta innostuin sitten hieman ja tein sokerimassasta kitty-hahmon, kukkia ja pieniä perhosia. Pohjan tein Raision sivuilta löytyneen ohjeen mukaan. Tällä ohjeella tehty pohja on mukavan tiivis ja kestää hyvin käsittelyn. Täytteeksi laitoin kinuskisen rahka-kermaseoksen ja mansikoita. Vaaleanpunaista kermaa vatkasin hieman liikaa ja pursotuksista tuli rakeisen näköisiä. Mutta sille ei voi nyt mitään. Tähän hätään en saanut uutta kermaa mistään.




Toivotaan, että neitokainen ja vieraat kakusta tykkäävät! Ainakin sitä oli varsin mukava tehdä. Oikein paljon onnea päivänsankarille vielä tätäkin kautta!




Hello Kitty-kakku
(10-12ann.)

Pohja:
4 munaa
1,5dl sokeria
1,5dl vehnäjauhoja
0,5dl perunajauhoja
0,5tl leivinjauhetta
Kostutus:
0,5dl spriteä
Täyte:
1prk(250g) maitorahkaa
1dl kinuskikastiketta
1tl vaniljasokeria
2dl kuohukermaa
Väliin:
6-8dl pakastemansikoita viipaleina
Voikreemi:
100g voita
200g tomusokeria
1rkl maitoa
0,5tl vaniljasokeria
Päälle:
valkoista ja vaaleanpunaista sokerimassaa
Valkoiset reunapursotukset:
1dl kuohukermaa
2tl vaniljakreemijauhetta
Vaaleanpunaiset pursotukset:
4dl kuohukermaa
punaista elintarvikeväriä
5-6tl vaniljakreemijauhetta
Koristeet:
sokerimassaa

  Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi vaahtoon. Sekoita taikina tasaiseksi varovasti nostellen.
  Kaada taikina huolellisesti voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (halkaisija 20 cm) ja paista kakkupohjaa uunin alatasossa noin 30 minuuttia. Kumoa kakku vasta hieman jäähtyneenä.
  Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Sekoita rahkan joukkoon kinuskikastike ja vaniljasokeri. Lisää lopuksi vatkattu kerma.   Kostuta pohjalevy ja levitä päälle rahkaseosta ja kohmeisia viipaloituja mansikoita. Nosta seuraava levy päälle, kostuta ja täytä. Nosta päälle kansilevy ja kostuta.
   Vatkaa voikreemiä varten huoneenlämpöinen voi ja muut ainekset sähkövatkaimella pehmeäksi ja tasaiseksi. Levitä kreemi kakun pinnalle ja halutessasi reunoilla. Jos kreemi on vaikea levittää, laita kakku hetkeksi pakastimeen tai pehmitä kreemiä varovasti mikrossa muutama sekunti kerrallaan. Varo, ettei pehmene liikaa!
  Sekoita vaaleanpunainen ja valkoinen sokerimassa palloksi. Jos haluat marmoroidun pinnan, älä sekoita värejä täysin keskenään. Kauli muutaman millin paksuiseksi levyksi, leikkaa kakun kokoiseksi pyöreäksi levyksi ja nosta kakun päälle. 
  Vatkaa ensin valkoinen kerma vaahdoksi. Lisää vatkaamisen loppupuolella vaniljakreemijauhe. Pursota valkoiset reunapursotukset tasaisin välein.
  Lisää lopun kerman joukkoon haluamasi määrä punaista elintarvikeväriä ja vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi. Lisää vaahdottamisen loppupuolella vaniljakreemijauhe. Pursota reunakoristeet ja pursotukset kakun päälle. Nostele sokerimassakoristeet kakun pinnalle.




10 kommenttia:

  1. Kaunis kakku ja täytteetkin kuulostavat ihan mielettömän herkullisilta!! Mahto olla synttärisankari onnellinen kakun nähdessään!! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nanne :) Päivänsankari oli kyllä mukana kakkua hakemassa, mutta ujostutti niin paljon, etten oikein tiedä mitä kakusta piti. Luulen, että tykkäsi :)

      Poista
  2. Uskon että päivänsankari oli enemmän kuin mielissään!! <3 Kuulostaakin hirmu hyvältä, sehän se pääasia on. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Näin toivotaan. Pienistä on välillä vähän vaikea ottaa selvää :)

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Kiitos :) Vähän tuo kerman liikavispaaminen harmittaa, mutta sille ei enää voi mitään.

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Kiitos Bea! Tätä oli kyllä niin kiva tehdä, että haluaisin tehdä toisen ihan vaan huvikseni. Ehkä sen joku söisi :)

      Poista
  5. aivan ihana kakku! Synttärisankarin mummi kiittää vieraiden kera upeasta kakusta. Kakku varmasti muistetaan vielä vuosia!! Kiitos leipurille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla, että kakku kelpasi <3 Ja kiitos, että sain kakun tehdä! Tämä oli varsin mieluisa projekti, sillä oma tyttö on jo sen ikäinen, ettei tällaisista vaaleanpunaisista unelmista piittaa.

      Poista