3. marraskuuta 2013

Only football gives us thrills - pienen pieni jalkapallokakku

Ikiaikaisen ystäväni ihana rottweiler, Saku, täytti tänään mahtavat 9 vuotta. Kunnioitusta herättävästä ulkomuodostaan huolimatta Saku on yksi kilteimmistä rotikoista mitä tiedän. Saku ei voi vastustaa mitään palloja, joten emännän pyynnöstä tein päivänsankarille ja laumalle jalkapallokakun. Luulen, että tuosta menee kelpo siivu koiruudenkin suuhun :) Täytteenä on yksinkertainen banaani-mansikkatäyte.

Näin jo kaksi kuvaa päivänsankarista kakun kera ja ihmeen hyvin tuo malttoi pitää kuononsa ja tassunsa pallonpuolikkaasta erossa :)

Kun kakun ei tarvinnut olla mitenkään suuren suuri, tein kakun ilman jalkapallovuokaa. Paistoin pohjan pienessä, pyöreässä Pyrexin uunivuoassa, jolloin sain kakkuun jo alustavasti pallon muotoa. Kakkua täyttäessä laitoin kunkin kerroksen keskelle enemmän täytettä. Kuorrutettaessa laitoin keskelle hieman enemmän voikreemiä, jolloin sain kakulle lopullisen muodon.



Jalkapallokakku

3 kananmunaa
1dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
0,5dl perunajauhoja
0,75tl leivinjauhetta
Kostutus:
reilu 0,5dl vedellä laimennettua sitruunamehua
Täyte:
2dl kuohukermaa
1tlk(200g) maustettu rahka, vanilja
0,5dl sokeria
250g mansikoita
1-2 pientä banaania
Voikreemi:
100g voita
200g tomusokeria
1rkl maitoa
Päälle:
250-300g valkoista sokerimassaa
pieni pala mustaa sokerimassaa
Ruoho:
1-2dl vispikermaa
vihreää elintarvikeväriä
2-3tl vaniljakreemijauhetta

  Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi vaahtoon. Sekoita taikina tasaiseksi varovasti nostellen.
  Kaada taikina huolellisesti voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (halkaisija n.18cm) ja paista uunin alatasossa noin 30-35 minuuttia. Kumoa kakku vasta hieman jäähtyneenä.
  Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka ja maun mukaan sokeria. Viipaloi sulaneet mansikat ja banaanit. Leikkaa kakku neljään osaan. Nosta alalevy pitkän kelmusuikaleen päälle. Kostuta kevyesti laimennulla sitruunamehulla, levitä päälle rahkaseosta ja mansikoita. Laita keskelle hieman enemmän täytettä joka kerrokseen, niin saat kakkua pallon muotoon. Nosta päälle levy, kostuta kevyesti. Levitä päälle rahkaseosta ja banaaniviipaleita. Päälle levy, kostutus, rahkaa ja mansikoita. Nosta kansilevy päälle ja kostuta kevyesti. Kääri kakku tiukasti muovikelmuun. Kelmun avulla voit muotoille kakkua pallon puolikkaan muotoon. Anna vetäytyä viileässä mielellään yön yli.
  Poista muovikelmut ja laita kakku pohjan kokoiseksi leikatun leivinpaperin päälle. Näin kakkua on helpompi siirrellä. Vatkaa voikreemiä varten huoneenlämpöinen voi ja muut ainekset sähkövatkaimella pehmeäksi ja tasaiseksi. Levitä kreemi kakun pinnalle ja reunoille. Jos kreemi on vaikea levittää, laita kakku hetkeksi pakastimeen tai pehmitä kreemiä varovasti mikrossa muutama sekunti kerrallaan. Varo, ettei pehmene liikaa!
  Kauli valkoisesta sokerimassasta reilusti kakkua suurempi levy ja nosta kaulimen avulla kakun päälle. Silottele kakun pinta sileäksi käsin ylhäältä alaspäin. Voit myös käyttää muovista tasoituslastaa. Leikkaa ylimääräiset sokerimassat pois ja taittele reunat varovasti kakun alle. Kauli mustasta sokerimassasta ohut levy ja leikkaa siitä viiskulmaisia paloja. Asettele palat paikoilleen. Käytä tarvittaessa elintarvikeliimaa tai kostuta alapuoli kevyesti vedellä. Painele tikkaukset pienellä tikulla, tms.
  Vatkaa nurmikkoa varten kerma napakaksi vaahdoksi. Värjää kerma ennen vatkausta elintarvikevärillä ja lisää vatkauksen loppupuolella vaniljakreemijauhetta. Pursota nurmi kakun reunaan. Tässä kakussa käytin pursottamiseen "spagetti"tyllaa. 


 

5 kommenttia:

  1. Ihanaa että muissakin kodeissa juhlistetaan lemmikeiden synttäreitä! :)
    Meilläkin on nimittäin reilun viikon päästä edessä Jimin 9-vuotissynttärit. Ja etenkin nyt kun sitä ikää alkaa isolla koiralla olemaan jo aika paljon, olen päättänyt että aina kun vuosi tärähtää mittariin, juhlitaan sitä kunnolla! Saas nähdä minkälaisen kakun keksin Jimpalle.... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jännityksellä odottelen vanhan herran kakkujuttua :) Meillä juhlistetaan kissojen synttäreitä aina 1.12. Kun poikien syntymäpäivä ole tiedossa, niin muistetaan niitä sitten meille tulon vuosipäivänä. Juhlatarjoilut tosin kohdistuu vain itse päivänsankareihin ja tarjolla on pääasiassa sydäntä :)

      Poista
  2. ..niin ja hurrrrjan paljon onnea Sakulle täältä meidänkin poppoolta!!! Kunnioitettava ikä!!!! :)

    VastaaPoista
  3. Oi kuinka söpö kakku, rapsutukset päivänsankarille! ;)

    VastaaPoista