28. marraskuuta 2013

Sometimes everything is cheesy - helpot, nopeat juustokeksit

Koskaan ei saisi iltasella selata ruokaohjemappeja ihan vaan huvin vuoksi. Tottahan sieltä aina löytyy joku sellainen ohje, jota on testattava ja mielellään pikaisesti. Tällä kertaa en voinut vastustaa helppojen ja nopeiden juustokeksien ohjetta, vaan leipomaan oli päästävä heti. Ohjeen alkuperää en enää tiedä, sillä ohje on ollut mapeissani melkein parikymmentä vuotta.

Aluksi keksit tuntuivat aika vaisuilta, mutta kun yhden söi, oli saatava toinen ja kolmas ja ... Näihin siis iskee melkoinen himo. Taikinan olisin voinut kaulia pikkaisen ohuemmaksi tai paistaa keksejä minuutin pari kauemmin. Mutta muuten on kelpo ohje. Ja näitä on oikein kiva napostella vaikkapa glögin kanssa. 




Juustokeksit

125g margariinia tai voita
3,5dl vehnäjauhoja
0,5tl suolaa
0,5dl kermaa
0,5tl tuorehiivaa
2dl juustoraastetta

  Sekoita käsin pehmeän rasvan joukkoon vehnäjauhot, juustoraaste ja suola. Liuota hiiva kylmän kerman joukkoon. Lisää se rasva-vehnäjauhoseokseen. Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän.
  Anna taikinan jähmettyä kylmässä noin 30 minuuttia. Kaaviloi taikina leivinpaperin päällä ohueksi, noin 30*35cm kokoiseksi levyksi. Nosta se papereineen pellin päälle. Voitele levy munalla ja pistele haarukalla. Jaa levy taikinapyörällä pieniksi neliöiksi.
  Paista levy 200 asteessa 10-15 minuuttia. Irrota keksit toisistaan veitsellä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti