7. helmikuuta 2014

"Ollaan me ihan kiltisti", kasvikset yhdessä vakuutti

Muiden syödessä tänään lihamureketta, paistoin tytölle kasvispihvejä. Mureketta neiti ei suostu enää edes maistamaan, joten en viitsi väkisin tuputtaa. Kasvispihvit piti tehdä oikeastaan jo eilen, mutta laiskuuksissa haettiin pizzaa. Ohjeen kasvispihveihin löysin Valion sivuilta. Nämä oli kyllä hyviä ja raejuuston ansiosta ihanan meheviä. Pikkumies tosin ei tykännyt yhtään, mutta eipä nämä hälle ollut tarkoitettukaan. 




Raejuusto-kasvispihvit

2 kananmunaa
1dl maitoa
0,5dl(75g) hienoksi raastettua porkkanaa
1dl(30g) juuriselleriä tai palsternakkaa raastettuna
1dl(35g) purjoa hienonnettuna
1prk(200g) raejuustoa
1-2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
(laitoin 2,5tl valkosipulimurskaa)
0,5tl suolaa
ripaus valkopippuria
1dl vehnäjauhoja
0,5dl hienonnettua persiljaa

  Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää kaikki muut ainekset. Sekoita hyvin. Anna taikinan turvota ennen paistamista noin 30 minuuttia. Paista ohukaispannulla miedolla lämmöllä ohuehkoja pihvejä. Käytä paistamiseen tarvittaessa öljyä. Tarjoa sokeroidun puolukkasurvoksen kera.
  

2 kommenttia:

  1. Ihan kiltistihän nuo kasvikset yhdessä, herkun näköistä.Kunpa meilläkin joku muukin tykkäis kasvispihveistä kun minä, ei kehtaa ihan ittelleen alkaa ähertää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä onneksi kasvispihvit uppoaa yleensä melkein kaikille. Kasvispihvit oli muksuna yksi mun lempiruoista :) Sun täytyy tehdä ittelle semmoinen pikkusatsi :)

      Poista