4. maaliskuuta 2014

Shades of Deep Purple - värikäs punakaali-juustosalaatti

Kevään ensimmäinen varma merkki on bongattu. Nimittäin muurahaiset, jotka ensimmäisen kerran pyrkivät tupaan sunnuntaina. Ensimmäiset myrkytykset saivat ötökät perääntymään hetkeksi, kunnes eilen illalla taas näyttäytyivät. Eilen myrkytin tuvan kolmesti, jotta ymmärtäisivät pysytellä poissa. Eihän ne mitään tee, mutta mun mielestä niiden paikka on ulkona. Seuraavaksi odotettavissa on pökkyräiset mehiläiset ja niiden jälkeen isot koppikset. Mutta kun koppikset häviää, niin sitten onkin jo kesä :) Aika hauska, miten on oppinut seuraamaan kevään kehitystä tupaan pyrkivistä ötököistä.

Vaikka taistelu muurahaisia vastaan ottikin oman aikansa, ehdin silti jotain kokkailemaankin. Lapsille tein epämääräistä riisi-broilerimössöä ja aikuiset saivat herkutella läskisoosilla. Salaatiksi tein punakaali-juustosalaatin Pirkasta löytynyttä ohjetta soveltaen. Salaatti oli kyllä kivan raikasta ja kerrankin kelpasi muksuillekin. 




Värikäs punakaali-juustosalaatti

300g punakaalia
3(n.300g) porkkanaa
1 kerä jääsalaattia
1-2 päärynää
200g kotijuustoa
Öljymarinadi:
4rkl oliiviöljyä
1tl valkosipulimurskaa
ripaus kuivattua oreganoa
ripaus kuivattua basilikaa
ripaus mustapippuria
suolaa
2rkl sitruunamehua
2rkl juoksevaa hunajaa

  Suikaloi punakaali mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja raasta porkkanat monitoimikoneella tai raastimella ohuiksi suikaleiksi. Pane molemmat suikaleet omiin kulhoihinsa.
  Sekoita marinadin ainekset keskenään. Kaada puolet marinadista kaalin ja puolet porkkanan joukkoon. Sekoita ja peitä kulhot kelmulla. Siirrä kasvikset maustumaan jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.
  Huuhtele salaatti ja asettele salaatinlehdet laakean tarjoilukulhon pohjalle ja reunoille. Paloittele isommat lehdet. Kuori ja kuutioi päärynä. Kuutioi kotijuusto. Levitä salaatinlehtien päälle punakaali, porkkana, päärynät ja juusto.

4 kommenttia:

  1. Kylläpä on taas ihanat ruoat ollut siellä Kääpiölinnassa! Läskisoossi on yks mun suosikeista ja eikä tuo salaattikaan näytä pahalta, ei ollenkaan.... *slurps*
    Meilläkin oli vanhassa kämpässä tuo sama muurahaisongelma. Ja nimenomaan juuri näihin samoihin aikoihin. Aina kun sai yhden huoneen myrkytettyä, löysivät ne uuden sisääntuloaukon jostakin. Aikas rasittavia. Varsinkin kun niitä alkoi löytymään myös keittiönpöydältä. Tässä nykyisessä kodissa ei onneksi ole ollut tuota ongelmaa (kop kop, lyö päähänsä) mutta koppiksia meilläkin on. Kissojen parhaita leikkikavereita. Tosin jos koppiksilta kysyttäis, ne ei ehkä olis ihan samaa mieltä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin kissat tykkää kovasti leikkiä koppisten kanssa. Koppikset ei tosin oo kovin ilahtuneita näistä leikeistä. Kumma :D

      Poista
  2. Jos hommassa on mukana häivähdyskin Deep Purplea, niin ei voi mennä pieleen. ;) Hyvän näköistä settiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, Deep Purple pelastaa monta asiaa. :D Kuulin joku aika sitten tutkimuksesta, jossa taustamusiikki vaikuttaa siihen, mitä ihminen kokkaa. Voisi olla mielenkiintoista käydä levyhylly läpi ja katsoa millaisia keitoksia saisi aikaiseksi .

      Poista