23. huhtikuuta 2014

Aina juu-juu juustossa löytyy - juustomarengilla hunnutettu uunimakkara

Nostalgiakorteista löytyi taas niin erikoinen ohje, että sittä oli ehdottomasti kokeiltava. Vai miltä kuulostaa juustomarengilla kuorrutettu makkara? Vähän tämä ruoka jäi vaisuksi ruoassa käyttämäni makkaran vuoksi, mutta lihaisammalla ja maukkaammalla makkaralla tehtynä voisi olla aika jep. Makkaroiden päällä ollut valkuais-juustotöhnä ei muksuja innostanut, eikä kumpikaan siitä tykännyt. Aikuisille kyllä kelpasi. Olihan tämä mukavan erilainen makkararuoka ja ihan syömäkelpoinen sellainen.




Juustomarenkia ja makkaraa 
(4ann.)

400-500g lenkkimakkaraa tms.
voita tai margariinia vuokaan
3 valkuaista
3rkl juustoraastetta
2rkl silputtua ruohosipulia

  Kuori makkara ja leikkaa se 1cm:n paksuisiksi viipaleiksi tai suikaleiksi. Pane makkarat voidellun vuoan pohjalle.
  Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi puhtaassa, kuivassa kulhossa. Vaahdon tulee olla niin kovaa, että pysyy paikallaan, vaikka kääntäisit kulhon ylösalaisin. Hämmennä vaahtoon juusto ja ruohosipuli ja levitä seos makkaran päälle.
  Kypsennä ruokaa 175 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoa perunamuusin ja salaatin kera.

2 kommenttia:

  1. Mä tiedän, että tää olis niin meidän Isännän lemppari (kyllä mäkin sitä söisin, lapsille ei tarjota, vaikka ne onkin aikuisia jo)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin tällaiset ruoat on miehelle mieleen. Oli vaan mielissään, kun muksut eivät piitanneet ja sai itte syödä loput makkarat iltapalaksi.

      Poista