1. huhtikuuta 2014

Celebrate good times, come on! - synttäriviikonlopun broilerivoileipäkakku

Palataanpas vielä hetkeksi viikonloppuun ja viikonlopun herkkuihin. Tyttöni on täysin hurahtanut voileipäkakkuihin ja broilerikakku on yksi neidin ehdottomista suosikeista. Itse olisin halunnut tehdä juhliin kinkkuvoileipäkakun, mutta kun neiti niin kauniisti broilerivoileipäkakkua pyysi, niin tottahan sellainen oli tehtävä. Tämän kakun makujen suhteen olin jotenkin epävarma, mutta kyllä tästä loppujen lopuksi ihan hyvä tuli. Parhaimmillaan oli vasta sunnuntai-iltana, jolloin maut olivat kunnolla tasaantuneet. Päälle laitettu Afrikan paprika-tuorejuusto tuo kakkuun lievää poltetta, joten sen voi halutessaan korvata jollain muulla tuorejuustolla. Valtaisasta koostaan huolimatta tämäkin kakku katosi melko nopeasti.




Broilerivoileipäkakku

14 isoa viipaletta täysjyväpaahtoleipää
14 isoa viipaletta kaura-pellavapaahtoleipää
Kostutus:
1-1,5dl kanalientä
Broileritäyte:
600g pehmeän pippurisia broilerisuikaleita
tilkka öljyä
0,5-1 punasipulia
3dl vispikermaa
2dl ranskankermaa
1rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
Kasvistäyte:
1-2 maustekurkkua
1 keltainen paprika
180g maustamatonta tuorejuustoa
100g ranskankermaa
tuoretta ruohosipulia
ripaus sokeria 
Päälle:
400g Afrikan paprika -tuorejuustoa
0,5-1dl ranskankermaa
Koristeluun:
ohuen ohuita broilerileikkeleitä
salaattia
viinirypäleitä
karambolaa
herneenversoja

  Kiehauta ensin kanaliemi ja anna sen jäähtyä. Kypsennä broilerisuikaleet öljyssä, siirrä sivuun jäähtymään. Leikkaa leivistä kovat reunat pois. 
  Valmista täytteet. Hienonna jäähtyneet broilerisuikaleet pieneksi silpuksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja hienonna punasipuli. Sekoita broileritäytteen ainekset keskenään. Hienonna kasvistäytettä varten maustekurkut ja paprika. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään. 
  Kokoa kakku pitkien kelmusuikaleiden päälle, jolloin se on helppo kääriä vetäytymään. Lado kelmun päälle vierekkäin kaksi kolmen ja puolen paahtoleivän riviä, siis seitsemän paahtoleipää per kerros. Kostuta kevyesti kanaliemellä ja levitä päälle puolet broileritäytteestä. Levitä päälle leipäkerros, kostuta ja levitä kasvistäyte kokonaisuudessaan leipien päälle. Levitä päälle leipäkerros, kostuta ja levitä leipien päälle loput broileritäytteet. Päälle vielä leipäkerros ja kevyt kostutus. Kääri kakku kelmuun ja anna tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
  Kumoa kakku tarjoilualustalle ja poista kelmut. Tasoita kakun reunat tarvittaessa terävällä veitsellä leikaten. Notkista tuorejuustot ja sekoita joukkoon ranskankerma. Levitä seos tasaisesti kakun päälle. Koristele haluamallasi tavalla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti