17. kesäkuuta 2014

Big leg blues - väsypäivän pata broilerinkoivista

Viikonloppu vaati selvästi veronsa, sillä vielä tänäänkin on ollut virta melko vähissä. Ajatus kokkailuista ei ensi alkuun houkutellut yhtään, mutta kummasti se oikea fiilis löytyi, kunhan vain ensin sai raahattua itsensä keittiöön. Ruoaksi syntyi varsin arkinen, mutta herkullinen pata broilerin koipi-reisipaloista. Osa oman maan chileistäkin oli jo sen verran kypsiä, että niistä ensimmäinen tuli käytettyä. Muuta satoa saa odotella vielä hyvän tovin, mutta ehkä nuo tomaatit ja kurkutkin tuosta kasvavat, kunhan vaan malttaa odottaa. Marjoja on näillä näkymin tulossa taas reilusti yli omien tarpeiden ja viime vuotisetkin ovat vielä osaksi käyttämättä. Mihin ihmeeseen nuo kaikki saa taas ahdettua?




Broileripata
(4ann.)

4 maustamatonta broilerin koipi-reittä
1 sipuli
4tl valkosipulimurskaa
pala inkivääriä
1 punainen chili
0,5dl sitruunamehua
1tl suolaa
1tlk(400ml) kookosmaitoa
tilkka öljyä
100g cashewpähkinöitä
1tlk(390g) valkosipuli-tomaattimurskaa
2tl worchestershirekastiketta
1rkl punaviinietikkaa
1tl ruokokidesokeria
persiljaa

  Nosta koipi-reisipalat suureen kulhoon. Sekoita sitruunamehu, puolet kookosmaidosta, raastettu inkivääri, hienonnettu chili (poista siemenet halutessasi), valkosipulimurska ja suola keskenään ja kaada kulhoon koipien päälle. Anna broilerien maustua huoneenlämmössä puolisen tuntia. 
  Kuumenna öljy pannulla ja ruskista broilerin koipi-reisipalat molemmin puolin. Lisää pannulle kulhoon jäänyt marinadi, hienonnettu sipuli ja rouhitut cashewpähkinät. Kaada päälle tomaattimurska, loppu kookosmaito, punaviinietikka, worchestershirekastike sekä sokeri. 
  Kuumenna kastike kiehuvaksi ja anna kypsyä hiljalleen poreillen kannella peitettynä noin tunnin ajan, tai kunnes broileri on kypsää.
  Tarjoa riisin ja salaatin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti