8. syyskuuta 2014

Make It Spicy! - Sunnuntain mausteinen lihacurry

Aina ruoka ei näytä kovinkaan houkuttelevalta, mutta kun uskaltautuu maistamaan, saattaa yllättyä melkoisesti. Näin kävi eilisen lihacurryn kanssa. Pannulla ruoka näytti ankealta ja suoraan sanottuna melko epämääräiseltä kasalta jotain harmaan ruskeaa töhnää, jonka seassa yritti piileskellä pieniä lihaklönttejä. Kuitenkin kastike on uskomattoman maukas ja liha ihanan mureaa. Ohjeen curryyn nappasin Keittiön tuliset herkut-kirjasta, mutta koska tämän piti kelvata pikkumiehellekin, tein ruoasta hieman miedomman version. Naudan paistikuutiot korvasin karjalanpaistilihoilla, jotka leikkasin vain hieman pienemmiksi paloiksi ja hauduttelin kastiketta pidempään. Vaikka ohjetta hieman sovelsinkin, katson tämän kirjan testatuksi. Kirjasta löytyy paljon herkullisia ohjeita, mutta myös sellaisia, jotka eivät kiinnosta pätkääkään. Silti kirja saa pysytellä hyllyssä.




Lihacurry

900g naudanpaistia paloina tai karjalanpaistilihoja
3 sipulia
4 valkosipulinkynttä
pala inkivääriä
3 sitruunaruohonvartta
3-4 chiliä (laitoin yhden)
5dl kookosmaitoa
1tl jauhettua kanelia
1rkl korianterin siemeniä
1rkl juustokuminaa
4 neilikkaa
1rkl kokonaisia pippureita
4rkl maapähkinäöljyä
1 sitruunan mehu
1-1,5tl suolaa
chilikastiketta tarjoiluun

  Huuhtele ja kuivaa liha ja leikkaa se sopiviksi paloiksi. Jos käytät karjalanpaistilihoja, leikkaa palat pienemmiksi. Kuori sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuori myös inkivääri ja paloittele.
  Puhdista, huuhtele ja kuivaa sitruunanruohon varret. Halkaise chilit, poista kannat ja siemenet, huuhtele, kuivaa ja paloittele.
  Paloittele yksi sipuli ja soseuta se valkosipulin, inkiväärin, sitruunanruohon valkoisen osan, chilien ja 2,5dl kookosmaidon kanssa tehosekoittimessa.
  Kaada marinadi lihapalojen päälle ja anna maustua jääkaapissa 2-3 tuntia. Paahda mausteita (ei suolaa!) pannulla ilman rasvaa ja murskaa ne sitten huhmaressa. 
  Ota liha huoneenlämpöön vähintään 30 minuuttia ennen kypsentämistä. Kuutioi loput sipulit. Kuumenna öljy ja kuullota sipulikuutiot. Ota lihat marinadista, lisää sipulien joukkoon ja ruskista kevyesti joka puolelta. (Kannattaa ruskistaa useassa erässä!)
  Lisää liha-sipuliseoksen joukkoon marinadi, loput kookosmaidot, sitruunamehu ja mausteseos sekä suola. Anna hautua kannen alla vähintään 45 minuuttia, karjalanpaistilihoilla tehdessä noin 2 tuntia. 
  Tarjoile voimakkaan chilikastikkeen ja riisin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti