14. lokakuuta 2014

May the horse be with you - loistavat hevosen ulkofileepihvit lisukkeineen

Sunnuntaina saatiin herkutella pitkästä aikaa hepalla, kun mies oli löytänyt lähikaupan lihatiskistä hevosen ulkofileepihvejä. Hevosen liha on oikeasti hyvää ja usein edullisempaa kuin nauta. Koska en halunnut peittää hevosen makua, paistoin pihvit ensin nopeasti molemmin kuumalla valurautapannulla voin ja öjyn seoksessa ja nostin vajaaksi kolmeksi minuutiksi 175-asteiseen uuniin. Annoin pihvien levätä jonkin aikaa ja maustoin vasta kypsänä suolalla ja pippurilla. Jostain luin, että pihvien sisälämpötilan tulisi olla 56 astetta, meillä meni asteen verran yli. Hevosen seuraksi tein salottisipulimaustevoin sekä kantiperunoita ja -bataatteja. Kaikessa yksinkertaisuudessaan tämä oli aivan ihana annos! Mieskin hyrisi tyytyväisenä ja se lienee se paras kiitos. 

Koska halusin syödä ruokani kuumana, en tämän parempaa kuvaa saanut. Pahoittelen.




Salottisipulimaustevoi

50g voita tai margariinia
2 salottisipulia
pikku tippa öljyä 
1/2-1tl kuivattua kevätsipulia murusteltuna
suolaa
pippuria

  Kuori ja hienonna salottisipulit ja kuullota tilkassa öljyä. Anna jäähtyä. Sekoita kaikki ainekset pehmeän rasvan joukkoon, kääri voi kelmun sisään ja nosta pakastimeen jähmettymään. Tarjoa pihvien tai perunoiden kanssa.

Kantriperunat ja -bataatit

4 isoa perunaa
1 bataatti
öljyä
suolaa
pippuria
rakuunaa

  Pese perunat ja bataatit hyvin ja leikkaa 1/2-1 sentin viipaleiksi ja kuivaa ne talouspaperilla. Lado viipaleet leivinpaperille pellille. Kypsennä 225-asteisen uunin keskitasolla ensin noin 20 minuuttia. Voitele viipaleet molemmin puolin öljyllä ja mausta rakuunalla, suolalla ja pippurilla. Käännä viipaleet ja kypsennä vielä noin 10 minuuttia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti