9. marraskuuta 2014

Surprise, surprise! - yllärisynttäreiden Inter Milan-kakku punaherukka- ja kinuskitäytteellä

Serkkuni tuli tyttönsä kanssa meille kyläilemään ja koska tytöllä on synttärit aivan näinä päivinä, halusin järjestää pienet yllätysjuhlat. Pohtiessani ääneen, että millaisesta kakusta päivänsankari voisi tykätä, ehdotti oma tyttöni, että tekisin jalkapalloaiheisen kakun. Päivänsankarin suosikkijoukkuen on Inter Milan, joten kakkuongelma ratkesi sillä. Täytteeksi tein punaherukka- ja kinuskivaahdon, sillä punaherukka on yksi tytön lempimarjoista. Punaherukkatäytteen ohjeen löysin Tarun taikakakut-blogista, mutta muuttelin hieman mittasuhteita. Punaherukkatäyte oli ihan raikasta ja todella hyvää! Taatusti teen tuota toistekin. Suuren suuri kiitos ohjeesta Taru! Kinuskivaahtoa oon tehnyt mm. viime vuotiseen halloween-kakkuun, joskin tein tällä kertaa vähän pienemmän annoksen ja jätin liivatteet pois. Kinuskivaahdon ohjeen oon löytänyt Suklaapossulta.

Tämä kakku laittoi kyllä kaikin tavoin kampoihin. En muista koskaan aiemmin pilanneeni pohjaa leikkaamalla sitä huonosti. En tiedä mitä tapahtui, mutta lopulta kakku on koottu melkoisista tilkuista. Tarkoituksena oli tehdä kakku pienempään vuokaan, mutta onneksi tajusin ajoissa, ettei koristeet olisi sitten mahtuneet päälle. Kostutuksessa käytetyn maidon määrää en saanut mitattua, sillä onnistuin kaatamaan maidot pöydälle ja lattialle kesken kakun täytön. Mutta onneksi vastoinkäymisista huolimatta kakku oli oikein hyvää, eikä ollenkaan liian makeaa. Sokerimassa ja voikreemikään ei tuntunut liian makealta raikkaan täytteen ansiosta.




Inter Milan-kakku 
(punaherukka-kinuskitäytekakku)

Pohja:
4 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
½ tl leivinjauhetta
Kostutus:
maitoa
vaniljasokeria
Punaherukkatäyte:
2 dl kermaa
½ prk (á200g) Valion vaniljarahkaa
2 ½ dl punaherukkaa
½ dl sokeria
1/4 dl vaniljakreemijauhetta
2  liivatelehteä
1 rkl vettä
Kinuskivaahto:
2 dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria (kevyesti pakattuna)
100 g mascarponea
Voikreemi:
150 g voita
300 g tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
2 rkl maitoa
Päälle:
sinistä sokerimassaa
koristeet sokerimassasta

  Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi vaahtoon. Sekoita taikina tasaiseksi varovasti nostellen.
  Kaada taikina huolellisesti voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (halkaisija 20-23cm) ja paista kakkupohjaa uunin alatasossa noin 30 minuuttia. Kumoa kakku vasta hieman jäähtyneenä. Valmista pohja mielellään täyttämistä edeltävänä päivänä. 
  Aloita kinuskivaahdon valmistus mielellään edellisenä päivänä. Mittaa 1dl kermaa ja fariinisokeri kattilaan. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos kiehuu ja jatka keittämistä parin minuutin ajan. Anna kastikkeen jäähtyä ja siirrä jääkaappiin. Kastikkeen täytyy olla täysin kylmää ennen vaahdotusta. 
  Seuraavana päivänä vaahdota loppu kerma ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Vatkaa kylmä kinuskikastike vaahdoksi sähkövatkaimen täydellä teholla. Sekoita kinuskivaahto kerma-tuorejuustoseokseen. 
  Vatkaa kerma ja yhdistä siihen rahka, sokerit, vaniljakreemijauhe ja soseutetut punaherukat. Jos haluat, pusertele herukat ensin pienen siivilän läpi. Liota liivatelehtiä 5 minuuttia ja kiehauta vesi lasissa mikrossa tai pienessä kattilassa hellalla, liota liivatelehdet veteen ja lisää ohuena nauhana täytteeseen samalla hyvin sekoittaen.
  Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Mausta maito maun mukaan vaniljasokerilla. Nosta alin levy kelmun päälle, kostuta kevyesti maidolla. Levitä päälle kinuskivaahto. Nosta päälle toinen kakkulevy, kostuta ja levitä päälle punaherukkatäyte. Nosta päälle vielä viimeinen levy ja kostuta se. Kääri kakku tiukasti kelmuun ja anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään. 
  Valmista voikreemi. Vatkaa huoneenlämpöinen voi, maito, tomusokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi. Levitä kreemi tasaisesti kakun pinnalle ja reunoille. Jos kreemin levittäminen on hankalaa, voit notkistaa sitä lämmittämällä muutaman sekunnin mikrossa. Toinen vaihtoehto on pitää kakkua hetki pakastimessa.
  Kauli sokerimassa muutaman millin paksuiseksi levyksi ja nosta kaulimen avulla kakun pinnalle. Jotta saat reunat laskeutumaan kauniisti, tulee levyn olla reilusti kakkua isompi. Koristele kakku haluamallasi tavalla.




6 kommenttia:

  1. Kiitos vielä kerran! Kakku oli upea ja kaiken lisäksi vielä parhaimman makuinen kakku mitä Sofia on koskaan syönyt:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, Sofia on vaan puolueellinen :) Mutta ihanaa, kun sain kerrankin tehdä Sohkulle kakun.

      Poista
  2. Ihanaa, että täyte on ollut mieluinen! Mulla rupes heti tekemään mieli tuota punaherukkaa, kun muistelin kuinka ihanaa se oli! Pitäis tehdä samoilla aineksilla juustokakkukin! ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ooh, juustokakku olis kyllä varmasti loistava! Mä en oo oikein koskaan keksinyt käyttöä meidän punaherukoille, mutta nyt tiedän mihin ne saa hukattua :)

      Poista
  3. Mua on kauan jo houkuttanut tuo punaherukan ja kinuskin liitto. Harmi vaan, että mun punaherukka pensas ei vielä antanut tänä kesänä yhtään satoa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti se ens vuonna olisi vähän anteliaampi. Meillä punaherukkaa tulee liikaakin :)

      Poista