1. joulukuuta 2014

I sure do like those Christmas cookies, sugar! - joulun helpot sitruuna-inkivääripiparit

Eilen tuskailin, kuinka onnistuin leipomaan pari erää epäonnistuneita pikkuleipiä. Nyt on pakko pyörtää puheitaan, sillä tänään sitruuna-inkivääripiparit maistuivat ihan hyviltä. Ilmeisesti inkiväärin maku hieman tasaantui yön aikana, sillä muutos maussa on melkoinen. Onneksi en kiukuspäissäni nakannut koko satsia roskiin.

Sitruuna-inkivääripipareiden valmistaminen oli todella helppoa, mutta näiden kanssa täytyy varata aikaa, sillä taikinan täytyy levätä jääkaapissa vähintään kolme tuntia. Määrällisesti näitä tulee paljon! En laskenut kappalemäärää, mutta kolme pellillistä näitä paistoin ja äkkiä väittäisin, että yhdelle pellille mahtui reilu 20 piparia. 

Ohjetta jouduin muuttamaan sokerin osalta, sillä olin unohtanut ostaa lisää ruokokidesokeria. Kaapista löytyi intiaanisokeria, joten laitoin sitten sitä. En tiedä sulautuisiko ruokokidesokeri paremmin tuohon taikinaan, sillä intiaanisokeri teki kekseistä hassun pilkullisia. 

Ohje näihin pipareihin löytyi vanhasta Kotivinkki-lehdestä. 




Sitruuna-inkivääripiparit

1 sitruunan mehu ja kuori
200 g voita
1 tl leivinjauhetta
11 dl vehnäjauhoja
3 tl jauhettua inkivääriä
5 dl ruokokide- tai intiaanisokeria
2 dl ruokakermaa

  Pese sitruuna huolellisesti kuumalla vedellä ja harjalla. Raasta kuori ja purista mehu. Sulata voi. Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Sekoita kaikki kuivat aineet sekä sitruunankuori keskenään. Sekoita voi ja kerma. Lisää sitruunamehu ja jauhoseos vähitellen voi-kermaseoksen joukkoon ja sekoita, kunnes taikina on kiinteää.
  Tee taikinasta pitkiä tankoja. Kääri ne kelmuun ja laita jääkaappiin vähintään kolmeksi tunniksi. Leikkaa tangosta ohuita, muutaman millin viipaleita. Paista pipareita 175 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia tai kunnes piparit ovat kauniin kullanruskeita. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti