14. huhtikuuta 2015

Happy Birthday Sweetheart! - synttäripojan Toblerone-juustokakku browniepohjalla

Suklaan kulutus tuntuu meillä olevan melko vähäistä ja sellaisenaan suklaata tulee syötyä pala silloin, toinen tällöin. Siksi meille tuntuukin kerääntyvän kaappiin suklaata enemmän kuin kukaan saa niitä syötyä. Aina välillä yritän saada suklaavarastoja pienemmäksi ja paras keino siihen on leipoa jotain. Pari viikkoa sitten sain tytöltäni Toblerone-paketin ja siitä se ajatus sitten lähti...

Meidän perheen pikkumies täyttää tänään 4-vuotta. Oikeastaan synttäreitä juhlittiin sukulaisten voimin jo aiemmin, mutta halusin tällekin päivää leipoa jotain. Tuo Toblerone ja siitä tehty juustokakku kummitteli ajatuksissa niin voimakkaasti, että pakkohan se ajatus oli toteuttaa. Mitään selkeää suunnitelmaa kakun suhteen ei ollut, joten se muotoutui lopulliseen muotoonsa vasta leipoessa. Olin aiemmin ostanut juustokakun pohjaa silmällä pitäen suklaisia Digestive-keksejä, mutta viime hetkellä suunnitelma pohjan suhteen muuttui. Tämä oikeastaan vain sen vuoksi, ettei mua huvittanut murskata keksejä. Muistin joskus jossain nähneeni brownie-pohjaisen hyydytetyn juustokakun ja silloin se kuulosti niin hyvältä, että halusin samaisen pohjan tähänkin kakkuun. Hetken netissä surffailtuani löysin kaipaamani pohjan Heavenly bakings-blogista. Omaan pohjaan tosin käytin luomuruokokidesokeria ja lisäsin muutaman maapähkinävoisattuman. 

No entäs se täyte sitten. Kun aamulla aloin täytettä tekemään, ei mulla ollut muuta mielessä kuin se Toblerone. Tai no suunnittelin mä tekeväni marmoroidun suklaakakun, mutta koska tuota suklaista täytettä tuli niin paljon, päätin sittenkin tehdä kaksi erillistä täytekerrosta. Koristelukin meni vähän niin ja näin, sillä pinnasta tuli niin ruma, että siihen oli aivan pakko keksiä jotain. Aluksi oli tarkoitus laittaa vaan muutama suklaarantu, mutta lopulta oli pakko peittää kakku suklaarouheella. Kakun reunoistakaan en saanut tasaisia, vaikka reunakalvoa käytinkin. Mutta mitäs tuosta. Meidän sakille tämä kakku vain tuli, joten ei ne pienet kosmeettiset viat haittaa. 




Ja miltä tämä sitten maistui. Mikään ällömakea tämä kakku ei ollut ja hyvä niin. Muksut tykkäsivät tosi paljon, mä en oikein tiedä mitä ajattelisin. Olihan tämä hyvää, ei siinä mitään, mutta joku tässä häiritsi. Toki syynä voi olla sekin, ettei nyt vaan tee mieli mitään herkkuja. Täytyy kokeilla huomenna uudelleen paremmalla ruokahalulla. 




Mokkainen Toblerone-juustokakku browniepohjalla

Brownies-pohja:
100 g voita
100 g tummaa suklaata
2 dl sokeria
1 muna
1 rkl tummaa kaakaojauhetta 
2 dl vehnäjauhoja
muutama teelusikallinen maapähkinävoita
Täyte:
300 g maustamatonta tuorejuustoa
3 dl vispikermaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
150 g Tobleronea
5 liivatelehteä
½ dl kahvia
Päälle:
pari palaa suklaata
1/4 dl pekaanipähkinöitä
½ rkl juoksevaa hunajaa
pikku ripaus suolaa 
pala Tobleronea

  Sulata suklaa ja voi paistinpannulla. Siirrä pannu pois levyltä ja sekoita hieman jäähtyneeseen seokseen sokeri, muna ja kaakaojauhe. Sekoita taikinaan lopuksi jauhot. Vuoraa irtopohjavuoka (halk. n. 20cm) leivinpaperilla, kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
  Valmista täyte. Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään noin viideksi minuutiksi. Vatkaa sokeri, vaniljasokeri ja tuorejuusto tasaiseksi. Vatkaa kerma vaahdoksi omassa kulhossaan ja sekoita sitten tuorejuustoseokseen. Kuumenna kahvi kiehuvaksi, purista liivatteista vesi pois ja sulata liivatteet kahvin joukkoon. Anna seoksen jäähtyä hetkisen. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla hyvin sekoittaen. 
  Ota vajaa puolet täytteestä eri kulhoon. Sulata Toblerone mikrossa vähän kerrallaan, välillä sekoittaen. Kaada suklaa erilleen otetun täytteen joukkoon ja sekoita hyvin. 
  Kokoa kakku samaan vuokaan, jossa paistot brownien. Öljyä vuoan reuna tai käytä reunakalvoa tms. Kaada vaalea täyte brownien päälle ja tasoita. Levitä päälle Toblerone-täyte. Nosta kakku jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi tai kunnes täyte on hyytynyt. 
  Koristele kakku. Murustele pähkinät pienemmäksi ja paahda kuivalla pannulla. Laita kulhoon ja lisää joukkoon hunajaa. Sekoita ja mausta ripauksella suolaa. Anna jäähtyä.
  Sulata suklaa mikrossa ja laita pursotus- tai pakastepussiin. Leikkaa kulma auki ja pursota suklaa kakun päälle. Nostele suklaan päälle hunajaisia pähkinöitä. Rouhi Toblerone rouheeksi ja ripottele kakun päälle.



 
 

4 kommenttia:

  1. Mikä suklaakakku, vau! Ollapa itselläkin joskus niin, ettei suklaa maistuisi... Vielä sellaista päivää ei ole tullut, mutta toivossa on hyvä elää :) Onnea pikkumiehelle ja äidillensä tietysti kanssa ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Vaikka aluksi en oikein tiennyt mitä kakusta ajattelisin, niin seuraavana päivänä tämä olikin jo tosi hyvää. Ukkokin tästä tykkäsi, vaikkei yleensä ole makean perään.

      Ei mullakaan ennen suklaat säilyneet kaapissa, mutta jotenkin näin vanhemmuuttaan ei niin paljoa tee mieli makeaa. Mieluummin syön sitten jotain leivonnaista kuin karkkia tai suklaata. Kai se on se pieni painonvartija mun pääni sisällä, joka käskee jättää suklaalevyt rauhaan :D

      Poista
  2. Paljon onnea teidänkin pienelle synttärisankarille! <3
    Kakku kuulostaa ihan superhyvältä! Browniepohjaista juustokakkua minäkin olen mielessäni pyöritellyt jonkin aikaa mutta ei ole tullut toteutettua.. ihan siksi kun se suklaa nimenomaan maistuu vähän liiaksikin, jostain päästä pitää jättää pois.. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä luulen, että tuota pohjaa tulee käytettyä kyllä toistekin :) Etenkin tyttö ihastui tuohon suunnattomasti! Olihan tuo muutenkin kivaa vaihtelua sille perinteiselle keksipohjalle ja nyt saan mutustaa pohjaa varten ostetut keksit kahvin kanssa.

      Poista