10. huhtikuuta 2015

Kaikkien nälkäisten sankari - nopea itämainen makaroni-possupata!

Tämä viikolla tehty arkinen ruoka ei näytä kummoiselta, mutta makua tästä löytyy senkin edestä. Aika harvoin tulee yhdistettyä samaan ruokaan possunsuikaleita ja pastaa, vaikka ihan hyvinhän ne yhteen sopii. Tätä syödessä tuli mieleen, että possun voisi ihan hyvin korvata maustamattomilla broilerisuikaleillakin. Ruoan valmistaminen on helppoa ja suhteellisen nopeaa, joten arkiruokana tämä toimii oikein hyvin!




Itämainen makaronipata

1-2 omenaa
400 g possun suikalelihaa (marinoimaton)
öljyä paistamiseen
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 pieni kiinankaali
½ tl inkivääriä
½ tl punaista currytahnaa
mustapippuria
2-3 rkl soijaa
4 dl vettä
1 lihaliemikuutio
2-4 dl pastaa
hienonnettua persiljaa

  Ota possusuikaleet huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen kypsentämistä. Kuutioi omenat, hienonna sipuli ja valkosipulit. Leikkaa kiinankaali suikaleiksi. 
  Ruskista possusuikaleet öljyssä pannulla muutamassa erässä. Siirrä pataan tai kattilaan. Ruskista sipuli ja valkosipuli kevyesti ja lisää pataa. Laita kiinankaalisuikaleet pannulle, anna pehmitä hetki ja siirrä pataan. 
  Lisää pataan omenakuutiot, mausteet, vesi ja lihaliemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kypsyä hiljalleen 10 minuuttia. 
  Lisää pataan pasta ja jatka kypsentämistä vielä noin 15 minuuttia tai kunnes pasta on kypsää. Tarkista maku ja ripottele päälle hienonnettua persiljaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti